Paweł Prauss Opublikowano 12 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2020 Damy radę przetrwać Panowie. A później oczywiście ci od elektryków przyjdą do nas podziwiać coś czego i tak nie zrozumieją, ale będą zachwyceni. Cóż dla niektórych postęp a dla innych old school się to nazywa... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Ch. Opublikowano 16 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 Cześć, mimo, że większość moich silników to elektryki i jestem wielkim fanem AXi to jednak prawdziwe modelarstwo to były dla mnie, ciężkie, solidne, trochę kapryśne czasem, nieprzewidywalne ale zawsze z duszą - silniki spalinowe. O ile nie cierpię dźwięku 2 taktów, o tyle uwielbiam 4 takty! Gdyby było mnie stać miałbym w garażu Shelby Cobra 427. Ale póki co nie ma nawet garażu.... Mówiąc wprost te wszystkie dzisiejsze auta nadziane elektroniką, może i wygodne, bezpieczne, ale "puste"- bez polotu, klasy, duszy. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 22 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Novarossi zaprzestaje produkcji silników lotniczych i helikopterowych. Coraz ciekawiej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel Opublikowano 22 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Rzeczywiście coraz ciekawiej. MASK gdzie jest taka informacja? Wchodziłem na ich stronę i nie zauważyłem. Pewnie przeoczyłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 22 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Godzinę temu, MASK napisał: Novarossi zaprzestaje produkcji silników lotniczych i helikopterowych. Coraz ciekawiej ? Masz linka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 22 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Smuteczek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 22 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Oficjalnego linku nie widzę, to jest informacja od amerykańskiego dealera. Swoją drogą pamiętam, jak ok 2 lata temu Planet Hobby sprzedawał silniki NR po cenach niższych niż "odpowiedniki" OS (piszę w cudzysłowie, bo to jak porównywać Toyotę z Maserati). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 22 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Na ich stronie to na razie TAKIE cos znalazlem : We inform our customers that NOVAROSSI WORLD S.r.l. it will remain closed from 12 until 30 March 2020 due to the health emergency due to coronavirus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 22 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Nie o to chodzi Jarku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 22 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Niedlugo faktycznie spaliniaki beda w muzeach i na zlotach "dziadkow" ☹️ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FockeWulf Opublikowano 26 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2020 Postęp Panowie, postęp... A tak na poważnie, nie wszystko spowodowane jest ochroną środowiska i normami hałasu. Wielu modelarzy nie buduje już modeli z wygody (i wielu innych powodów, ale to inny temat). Z tego samego względu wolą elektryka-podłączasz akku i lecisz. Potem do bagażnika bez czyszczenia i do domu. Ponadto nie każdy ma warunki na uprawianie tego hobby,wiele modeli leży na półkach w mieszkaniach. Przechowywanie modelu ubrudzonych paliwem jest chyba możliwe tylko na balkonie, zawsze jakiś zapach zostaje. Więc reasumując, IMHO wygoda wypiera silniczki,popyt maleje, a w ślad za tym podaż... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2020 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FockeWulf Opublikowano 26 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2020 Jeden lubi drugi nie... W elektrykach nie ma tego dylematu, obsługa jest prostsza. I aby nie było... Nie mówię o sobie, tylko agreguje opinie, które co jakiś czas krążą na forum... Na zlotach widać kolegów, ktorzy męczą się z silnikami, nie potrafią dobrze wyregulować, etc. Z wygodą wygrywa wszystko. Dla młodych światem nie jest już komputer - laptop, tylko telefon. I nie chodzi o cenę, bo te są często droższe niż średniej jakości sprzęt. Chodzi właśnie i wygodę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi