andgdy Opublikowano 12 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2020 Witam Kolegów i mam wielką prośbę. Proszę o pomoc jak zbudować układ na diodach led aby uzyskać efekt dopalacza z wylotu dyszy silnika odrzutowego? Pozdrawiam. Andrzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oki188 Opublikowano 13 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 https://github.com/grmis-fr/NeoPixelAfterBurner Proszę bardzo gotowe rozwiązanie na arduino z diodami ws2812 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 13 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 Polecam. Mam takie coś w MiGu29. Nie jestem specem od Arduino, ale dałem radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andgdy Opublikowano 15 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 Robert możesz podać kilka szczegółów? Jakie diody i jak podłączyć do Arduino. Pozdrawiam. Andrzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 15 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 Wszystko masz rozpisane na wątku rcgroups https://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?2864213-DIY-afterburner-led-ring-for-EDF-jets-with-arduino-WS2812B Diody RGB cyfrowe WS2812B , a czy kupisz tasiemkę, czy taki krążek to jak wolisz. W programie jak i na płytce arduino masz rozpisane, które to są wyjścia a które wejścia. Ustawiasz w programie ilość diod i wgrywasz do arduino i voila. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andgdy Opublikowano 18 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2020 Robert co to jest za układ, co kręcisz potencjometrem. Możesz mi napisać pod jakie nóżki Arduino podpiąć LED-y i pod które piny ten układ co kręcisz potencjometrem? Pozdrawiam. Andrzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oki188 Opublikowano 20 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 Układ którym kręci potencjometrem to tester serw emitujący sygnał jaki dostajesz na wyjściu odbiornika. Schemat podłączenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 20 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 To pokrętełko to tester serw. U siebie wpinałem w pin 5 -PWN i pin-9 wyjście na diody. Musiałem to przestawic w programie bo mój klon arduino byl nieco inny niż ten z obrazka. Dla ułatwienia poszukałem takiego z gniazdem mini USB do programowania. Coś podobnego Ale tak jak mówię, jestem zupełnym lamą jeśli chodzi o arduino, ale dałem radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFALR30 Opublikowano 26 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 Cześć Zrobione na ARDUINO ( ze złączem USB lub bez). Okablowanie na płytce to:D2 (PD2) - wejście ppm z przepustnicyD3 (PD3) - wyjście sterujące diodamiGND - masa (na płytce i do pierścienia diod)VCC - zasilanie (na płytce i do pierścienia diod) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi