waldi1973 Opublikowano 25 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 Witajcie, Troszkę mnie zaraziły modele kołowe i postanowiłem zbudować w oparciu o podwozie Axial SCX10 II model samochodu ZIŁ 157 z napędem na 4 koła. Znalazłem taki wynalazek offroad Samą kabinę zassałem z internetu - jako element gotowy do wydruku. Resztę rzeczy - mocowania, przeróbki itp - musiałem zaprojektować sam. Kolejno wziąłem się za druk. No i prawie gotowa kabina: Niedawno dotarło podwozie. Montaż - to czysta przyjemność. Szczególnie, że miałem czyste rączki... A teraz przeróbki podwozia pod tą budę: 1. Pojemnik na baterię - umieszczony płasko. Na zdjęciach poniżej jeszcze wersja z pakietem z tyłu, ale już zrobiłem projekt na ułożenie pakietu jednak z przodu - żeby obciążyć jednak przód (ważne do jazdy trialowej) 2. Mocowanie serwa - umieszczone wraz z mocowaniem zderzaka a serwo jest umocowane poprzecznie. 3. zbędne okazały się niektóre elementy z zestawu. Trzeba było zaprojektować i wydrukować właściwe. No i ogólny - początkowy widok modelu. Koła są założone do pomiaru - docelowo będą odpowiednie do tego pojazdu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fordson Opublikowano 25 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 Kabina , pierwsza klasa ! bardzo mi się podoba ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjs Opublikowano 25 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 Koła trochę większe, jak w oryginale współczesnym: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fordson Opublikowano 26 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 Tak zwyczajnie mam pytanie ,co to jest "oryginał współczesny" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldi1973 Opublikowano 28 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2020 Wzoruje sie na tej maszynie:Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu TapatalkaA póki co - zabrnąłem z robotą do etapu przymiarki kabiny. Dziś powstaną uchwyty montażowe. Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldi1973 Opublikowano 29 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2020 Mocowanie kabiny beszie jednak na magnesach neodymowych. Mam nadzieję, że da radę .Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu TapatalkaNo i produkt uboczny w trakcie projektowania paki:Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 24 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 super - wygospodaruj miejsce na jakis modul audio! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldi1973 Opublikowano 24 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Witaj.Oczywiście- jest przewidziany moduł audio nad baterią. Zrobiłem już mocowanie i szukam modułu. Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2020 mam moduł tej firmy w dwóch modelach; daje rade. Tutaj wideo o wersji do ciężarówek: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 9 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2021 Fajnie popatrzeć na budowę Ził-a. Jest taki gotowy na aliexpress. https://pl.aliexpress.com/item/1005002388666183.html?spm=a2g0o.detail.1000023.4.417b58198Au9yU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 9 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2021 Ale to 1/12 nie mniej ładny. Ten Przemka dużo bardziej mi się podoba.Wysłane z mojego M2103K19G przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 9 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2021 Ta drukowana szoferka tez jest niby 1/12 ale mniej wiecej zeby wyszlo cos blisko 1/10 trzeba powiększyc ją o 10% ... niby z obliczeń by wychodzilo że trzeba powiększyć o 20% ale ta podana skala 1/12 też raczej nia nie jest więc 10% powiekszenia jest według mnie w sam raz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi