pjk11 Opublikowano 2 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2020 Witam Chyba na tym forum był kiedyś temat w stylu ESA na 2S parkflyer. Kojarzy ktos? Bo mam mozno sfatygowaną ESA i chciałby dac staruszce drugie zycie, tylko nie wiem czy to ma sens. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 2 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2020 O temacie nie słyszałem, ale wystarczy zważyć model w wyposażeniu do lotu, sprawdzić jaki ciąg deklarowany ma zestaw napędowy (według producenta), potem sprawdzić na watometrze i wyjdzie czy ma sens. Według mnie raczej nie, ale chętnie poczytam o ewentualnych próbach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 2 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2020 Były ESA do walki na hali... występowały w 2 wersjach - tylko krzyżaki w kształcie modeli, i wersja bez wklejonych węgli. Mamy nawęt wątek o tym tutaj na forum: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjk11 Opublikowano 2 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2020 14 minut temu, Viper napisał: O temacie nie słyszałem, ale wystarczy zważyć model w wyposażeniu do lotu, sprawdzić jaki ciąg deklarowany ma zestaw napędowy (według producenta), potem sprawdzić na watometrze i wyjdzie czy ma sens. Według mnie raczej nie, ale chętnie poczytam o ewentualnych próbach Sama pianka 94g. Wyposazenie Emax 2205. 2 serwa 9g, RX 4g, bateria 800mAh, ESC 15-20A. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 2 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2020 Robiłem kilka ESA na 2s z myślą o rekreacji. Latało to całkiem sympatycznie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjk11 Opublikowano 2 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2020 A jakie tam miales wyposazenie? I jaka waga do lotu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 2 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2020 6 minut temu, pjk11 napisał: A jakie tam miales wyposazenie? I jaka waga do lotu? Serio? Wystarczy poszukać w postach Sławka: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 3 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 Te "esiaki" rekreacyjne robiłem tak jak zwykłą ese-bez żadnych zmian , uproszczeń czy rezygnowania z jakiś wzmocnień węglowych . Silnik może być jakiś popularny ,np cf2822 -najlepiej taki który pracuje przy zasilaniu 2s na śmigle nie większym jak 8" na 2s przy tym silniku najlepiej sprawowały mi się śmigła 8x6SF lub 8x5 (4.7) SF Zysk wagi miałem jedynie od mniejszego pakietu ale był na tyle znaczny że było czuć "lekkość" w lataniu ale też bez jakiejś drastycznej utraty dynamiki .jakiś tam pazurek w zapasie był... Linki do relacji znajdziesz pod filmami wchodząc na Youtuba lub w mojej stopce poniżej . Z wyjątkiem FW190 cała reszta ESA latała u mnie na 2s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi