yarecki61 Opublikowano 7 Maja 2020 Opublikowano 7 Maja 2020 W sumie to pomału zaczynam ogarniać moje radio,ale to jest dla mnie na razie magia,ciężko kumam. Może tak z grubsza ktoś z kolegów by mi wytłumaczył,z czym to się je,i jak to działa??????? Sory.....może za dziwne pytanie,no ale tego nie czaje.
Shock Opublikowano 7 Maja 2020 Opublikowano 7 Maja 2020 Na razie omiń tą pozycję... Krzywa gazu jest potrzebna jak jesteś już zaawansowany, czujesz dobrze model i potrzebujesz np. w zawisie mieć gaz właściwie dobrany do "wiszenia" -tak w skrócie . Wtedy ustawiasz (tu) w 7 punktach jak chcesz, by gaz odpowiadał wychyleniom drążka nie liniowo tylko np w środkowym wychyleniu był bardziej rozciągnięty co powoduje że mniej musisz pulsować gazem by model stabilniej wisiał.
yarecki61 Opublikowano 7 Maja 2020 Autor Opublikowano 7 Maja 2020 Dzięki Rafał......chyba zaczynam czaić o co chodzi,,?
Shock Opublikowano 7 Maja 2020 Opublikowano 7 Maja 2020 Warto się pobawić i ruszając gazem zobaczyć jak serwo reaguje na zmienioną krzywą gazu, fajnie to widać, potem wrócić do standardu... To coś "zbliżonego" jak expo na wychyleniach sterów.
oki188 Opublikowano 7 Maja 2020 Opublikowano 7 Maja 2020 Funkcja bardzo przydatna w śmigłowcach kiedyś latało się odpowiednio ustawiając krzywą gazu i krzywą skoku łopat osobno. Obecnie coraz częściej używa się governor (elektroniczny utrzymywać stałych obrotów) ale krzywe dalej się ustawia na wypadek jego awarii. Krzywa Normal. Krzywa 3D
yarecki61 Opublikowano 9 Maja 2020 Autor Opublikowano 9 Maja 2020 Mam jeszcze jedno z moich dziwnych pytań☹️ Czy te miksery są używane w modelach acro.?????? O co z grubsza chodzi.Wiem że nudzę....no ale ciekawość górą. Z throtle-cut doszedłem do ładu.Za pomocą przypisanego przełącznika,w modelu elektrycznym mżna wyłączyć kanał 3. Chroni to przed przypadkowym uruchomieniem silnika.I to na razie tyle.?
dimmus Opublikowano 9 Maja 2020 Opublikowano 9 Maja 2020 To chyba jest jak masz dodatkowe serwo do regulacji składu mieszanki, można ustawić regulację w stosunku do wychylenia drąga gazu.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi