yarecki61 Opublikowano 7 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2020 W sumie to pomału zaczynam ogarniać moje radio,ale to jest dla mnie na razie magia,ciężko kumam. Może tak z grubsza ktoś z kolegów by mi wytłumaczył,z czym to się je,i jak to działa??????? Sory.....może za dziwne pytanie,no ale tego nie czaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 7 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2020 Na razie omiń tą pozycję... Krzywa gazu jest potrzebna jak jesteś już zaawansowany, czujesz dobrze model i potrzebujesz np. w zawisie mieć gaz właściwie dobrany do "wiszenia" -tak w skrócie . Wtedy ustawiasz (tu) w 7 punktach jak chcesz, by gaz odpowiadał wychyleniom drążka nie liniowo tylko np w środkowym wychyleniu był bardziej rozciągnięty co powoduje że mniej musisz pulsować gazem by model stabilniej wisiał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 7 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2020 Dzięki Rafał......chyba zaczynam czaić o co chodzi,,? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 7 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2020 Warto się pobawić i ruszając gazem zobaczyć jak serwo reaguje na zmienioną krzywą gazu, fajnie to widać, potem wrócić do standardu... To coś "zbliżonego" jak expo na wychyleniach sterów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oki188 Opublikowano 7 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2020 Funkcja bardzo przydatna w śmigłowcach kiedyś latało się odpowiednio ustawiając krzywą gazu i krzywą skoku łopat osobno. Obecnie coraz częściej używa się governor (elektroniczny utrzymywać stałych obrotów) ale krzywe dalej się ustawia na wypadek jego awarii. Krzywa Normal. Krzywa 3D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 9 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 Mam jeszcze jedno z moich dziwnych pytań☹️ Czy te miksery są używane w modelach acro.?????? O co z grubsza chodzi.Wiem że nudzę....no ale ciekawość górą. Z throtle-cut doszedłem do ładu.Za pomocą przypisanego przełącznika,w modelu elektrycznym mżna wyłączyć kanał 3. Chroni to przed przypadkowym uruchomieniem silnika.I to na razie tyle.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dimmus Opublikowano 9 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 To chyba jest jak masz dodatkowe serwo do regulacji składu mieszanki, można ustawić regulację w stosunku do wychylenia drąga gazu.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi