Irek M Opublikowano 21 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 Czy macie ten sam problem z tymi kartami? Otóż po jakimś czasie przestają działać. Np. po dwóch latach wczoraj chciałem włączyć hamulec i zmienić kierunek obrotów w nowo zakupionych regulatorach ZTW ale nic się nie zmieniło. No chyba, że zapomniałem jak to się robi. Ale to nie filozofia podpiąć napięcie, podłączyć regulator i przestawić piny. A jednak nie działają od samego leżenia. Jest na to jakiś sposób by temu zaradzić? Oczywiście nie chodzi mi o zakup następnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oki188 Opublikowano 22 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2020 Możliwe że firma zmieniła coś w oprogramowaniu regulatora i brak jest kompatybilności wstecznej ale to tylko przypuszczenia. Jak jest dostępny to pobierz manual do karty na i spokojnie spróbuj zaprogramować ponownie. Raczej jest to nie możliwe by karta wysiadła gdyż wszystko jest w niej zaprogramowane w pamięci trwałej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 22 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2020 Należy tylko pamiętać ( chociaż mogę się mylić) aby połączyć regulator z kartą beznapięciowo żeby regulator po podaniu napięcia zobaczył kartę przeszedł w tryb programowania. Tak jest z inny kartami i reglami , myślę że tu jest podobnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 22 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2020 Andrzej, masz na myśli by nie podłączać pakietu zasilającego do regulatora podłączonego do karty(?). Wydaje mi się, że miałem karty , do który trzeba było p[odłączyć też pakiet ale teraz mając na myśli te ZTW oczywiście nie podłączamy pakietu zasilającego regulator. Ale bezpośrednio do karty podłączam zasilanie 4,8 - 6V czy jakoś tak. No i zawsze nie było z tym problemu przez jakiś czas. Te wymienione regulatory mogę podłączyć do kompa ale do tego muszę mieć jakąś przejściówkę bo inaczej nie da rady. Na szybko zmieniłem przewody i jest "zaprogramowany" ? jak należy. Na szczęście hamulec ustawiony z aparatury bo jest na pierwszym miejscu w programowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 22 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2020 Chodzi o to że najpierw podpinam regulator do karty a później pakiet. Regulator startując zasila kartę z BECa i nawiązuje z nią łączność i pokazuje ustawienia i mamy możliwość zmian. Tak mam ze swoją kartą. A z ciekawości jakie przewody zamieniłeś? Czasem jest tak że można odwrotnie wpiąć przewód z regla do karty i nie zadziała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 22 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2020 Nie zrozumieliśmy się, zamieniłem dwa przewody silnikowe w regulatorze co nie ma nic wspólnego z kartą. Ta o której mówię ma dwa gniazda: pod regulator i pod napięcie z pakietu 4,8-6V wiec tu pomijamy całkowicie prąd z pakietu zasilającego model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi