Gość Anonymous Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Powiem tak, mam Belta. Kupiłem sam model bez wyposażenia. Aparatura DX6, serwa od tejże aparatury, silnik i regulator Align, żyroskop z modelu Walkera (z headlock). Do tego podwozie treningowe, kątomierz do łopat no i oczywiście duuuużo czytania i loty na symulatorze. Kiedy już radziłem sobie całkiem całkiem na symulatorze postanowiłem wznieść w powietrze Belta. Pierwsze próby z podskokami, trymowanie, zabawa żyroskopem (rewers był w złym położeniu), pierwszy wznios na ok 1m i .... Belt przechyla się w prawo ogon ucieka w lewo do tego dość szybkie wznoszenie, próba opanowania sytuacji i... po 3 może 4 sekundach Belt kładzie się bokiem na ziemi tak, że podwozie treningowe nie jest w stanie go uratować. Bilans pierwszego "lotu" to uszkodzone łopaty główne, wygięty szpindel (pręt metalowy łączący łopaty), wyłamanych kilka zębów zębatki odbiorczej, lekko wgnieciona belka ogonowa (na szczęście nie skrzywiona). Koszt części około 70zł. Po naprawie kolejne próby lotów zakończone przytarciem końcówek łopat. Decyzja - Belt musi poczekać. W międzyczasie zakup Lamy V4, pierwsze loty w mieszkaniu i zdziwienie bo wszyscy mówią, że Lama lata sama, jest stabilna do bólu a tu nic z tego, model lata jak chce. Zabawa trymerami, żyroskopem a przede wszystkim nabranie respektu do modelu powoduje że po trzech kompletach połamanych łopat wiszę nad łóżkiem w sypialni (łóżko o wymiarach 160x180cm). Kolejnych kilka kompletów łopat i już latam nie tylko po sypialni ale po całym mieszkaniu. Jest fajnie Po tygodniu latania Lamą powrót do symulatora i ... widoczna znaczna poprawa w stosunku do tego co było przed zakupem Lamy. Myślę że jeszcze z miesiąc latania Lamą i na symulatorze i spróbuję kolejny raz polecieć Beltem. Tym razem może będzie lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 przemek_pc a może dać Młodemu do ustawienia Moja Walkera 36 po jego interwencji latała jak powinna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Młody to ostateczność Taki ze mnie typ, że wolę sam wszystko poustawiać, więcej radochy. Ale jak nie da rady samemu to się Młodego zatrudni. Tyle że on jak to powiedział mój kolega spacerujący obok pabianickiego pola nie umie latać śmigłowcem Szedł sobie kolega spacerkiem i widział wyczyny Młodego T-Rex-em co skomentował w następujący sposób: "stary, ktoś latał spalinowym śmigłowcem ale on chyba nie umiał latać, latał góra-dół, jakieś fikołki, obroty, normalnie nie mógł się chyba w powietrzu utrzymać, normalnie walczył w powietrzu o przetrwanie, rzucało nim w powietrzu jak Żydem po pustym sklepie" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julek-s Opublikowano 27 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 ok chłopaki to tak na początek, potrzebuje serwa z headlock, (to zdecydowanie poprawi stabilność modelu) jaki model dokładnie do tego Belta mam już w domu heli bardzo podobny do Lamy V4 ale bez żyroskopu. Jest coś w tym stylu na nadajniku, dwa klawisze które regulują położenie ogona idzie całkiem nieźle, nawet go opanowałem i nie jest taki mały na wielkość jak Belt, ja wiem że to pikuś ale to zawsze coś, jakieś minimalne podstawy są a jeśli chodzi o symulator to od poniedziałku zaczynam, na pewno nie będę podnosił Belta puki nie opanuje symulatora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 potrzebuje serwa z headlock Zyro masz na mysli chyba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Najlepiej jakbyś kupił żyro Futaba GY401. Ale uprzedzam, że jest dosyć drogie, pewnie coś koło 400 zł. Ale jak już sobie takie kupisz, to będziesz miał na zapas, do lepszego medelu w przyszłości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julek-s Opublikowano 27 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 kurde stary trochę drogie kosztuje tyle co dałem za Belta, może coś w zastępstwie?? pytam powaznie jestem gotowy wymienić żyro ale jak zobaczyłem ceny na Ebay :shock: :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogutos Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Kup normalnie E'sky-jowskie tylko z HH. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 No niestety, to hobby trochę kosztuje. Jakbyś wziął dobrze wyposażonego Trexa 450 czyli mniej więcej wielkościowy odpowiednik Belta, z porządną aparaturą, to ze 3,5 tysiąca wyjdzie jak nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julek-s Opublikowano 28 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 dobra a powiedzcie mi czy wyważanie łopat głównych jest konieczne np: przy sprzęcie firmy renomowanej, po prostu jeśli kupie łopaty tanie to będą one wykonane jakościowo gorzej?? czy macie jakiegoś sprawdzonego producenta, ponieważ na rynku jest niesamowicie dużo rodzajów (drewniane,karbonowe jakieś, plastikowe) w czym jest szkopuł. Rozumie że rodzaj wpływa na trwałość, a co z jakością ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Do Belta oryginalne łopaty E-Sky drewniane. Na razie nie kombinuj z niczym innym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julek-s Opublikowano 28 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 ale jest jeszcze jeden problem jako jestem początkującym, czy nie powinienem używać łopat ''nie za wytrzymałych'', chodzi oto żeby w razie wypadku uniknąć obciążenia głowicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Drewniane są właśnie ''nie za wytrzymałe'' Radziłbym też zrobić jakieś podwozie treningowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julek-s Opublikowano 28 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 From_heaven czy ty masz może spis wszystkich części Belta, widzę że obyty jesteś w tych sprawach, wiec może masz coś takiego, chodzi mi o belta rozłożonego na czynniki pierwsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Niestety, jak pisałem wcześniej latam heli spalinowym. A jak w ogóle idzie? Zacząłeś już jakoś tym latać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julek-s Opublikowano 29 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Stary czekam, Bebay wali w ciulki a konkretnie sprzedawca, na pewno będę pisał na bieżąco, "wzloty i upadki" PS. gyro które mi poleciłeś kosztuje około 360 zł, zobaczymy jak będzie może sobie kupie, powiedz mi co myślisz o żyro ESKY z headlockiem, kicha ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Musisz zapytać kogoś kto ma takie żyro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julek-s Opublikowano 4 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2009 wytłumaczcie mi co to znaczy - tarcza 90 i 120stopni ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_SGM Opublikowano 4 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2009 90st - 4 serwa sterujące tarczą rozłożone co 90st 120st - 3 serwa co 120st - tak masz w Belcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julek-s Opublikowano 4 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2009 a masz może jakiś rysunek techniczny do tego czy coś takiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.