pawel_ski Opublikowano 16 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2020 Po dłuższej przerwie spód oklejony: Dolna część została oklejona jednym kawałkiem folii, czy coś takiego uda się zrobić z górą czy lepiej zrobić tak jak w instrukcji czyli od załamania do załamania? Oklejałem górne pokrycie Kowalika-bis w kilku kawałkach (osobno uszy) i przy łączeniu załamań nie do końca był dobry efekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis Opublikowano 16 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2020 Górę oklej w kawałkach bo będziesz miał gimnastykę umysłu i języka ? Efekt końcowy jest uzależniony od dokładności przycięcia i spasowania kawałków. Ogólnie trzymaj się instrukcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel_ski Opublikowano 17 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2020 dzięki za porade, skrzydło oklejone 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel_ski Opublikowano 20 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2020 Po wyważeniu wychodzi jakieś 200g balastu. pomożecie przy doborze pakietu? znalazłem takie coś: https://allegro.pl/oferta/pakiet-2000mah-4-8v-nimh-tx-rx-plaski-9186505626 https://modelemax.pl/pl/pakiety-nimh-nicd/17131-eneloop-48v--800mah-nimh-aaa-dlugi-7b-a1050804d.html Mam też pytanie o ładowanie takich pakietów, posiadam ładowarke imax B6, czy tym ustrojstwem naładuje te pakiety? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis Opublikowano 20 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2020 Szukaj pakietu LiPol, NIMH mają małą wydajność prądową i jako źródło napędu są mizerne. Pakiet dobierz nie tylko wagowo ale i gabarytowo co by się zmieścił w modelu. Twoją ładowarką obsłużysz praktycznie wszystkie rodzaje akumulatorów jakie są na rynku. Edit: A i jeszcze jedno, zapoznanie się z instrukcją posiadanych sprzętów lub planowanych w zakupie, wzbogaca ? Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel_ski Opublikowano 21 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 dzięki za poradę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jethrotull Opublikowano 2 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 W dniu 2.07.2020 o 20:48, Pilot84 napisał: szukałem ostatnio śmigła składanego z kołpakiem ale nie potrafie kupić takiego, a tak w ogole to posiadam Emax 2205 cf outrunner i nie wiem czy to wogole zda egzamin ze składanym śmigłem I jak, poleciał? Ja mam ten szybowiec właśnie z silnikiem 2205, wspina się pod kątem 45 stopni ze śmigłem (składanym) 6x3. Waga do lotu 380g, w tym 50g bateria 2s 950mAh. Wcześniej latałem tym na holu, wymagał 100g balastu, w tym 50g ołowiu. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi