d9Jacek Opublikowano 13 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 W dniu 11.07.2020 o 22:17, Matijus napisał: tu było jeszcze na dodatek tarte twardą gąbką. Na lakier samochodowy maksymalnie benzyna ekstrakcyjna, a najlepiej zmywacz sylikonowy. i to chyba było w tym działaniu decydujące.. pod działaniem twardej gąbki została naruszona powierzchnia klaru a dalej juz aceton zrobił swoje A co do lakierów 2K...wróciłem do modelarstwa 1:1 i prawdę powiedziawszy, nie spotkałem takich lakierów dających się usunąć rozpuszczalnikami, warunek właściwy utwardzacz i właściwy sposób połozenia lakieru ps. spróbuj usunąc poliuretanowy lakier 2K jakąkolwiek metodą chemiczną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matijus Opublikowano 13 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 Godzinę temu, d9Jacek napisał: A co do lakierów 2K...wróciłem do modelarstwa 1:1 i prawdę powiedziawszy, nie spotkałem takich lakierów dających się usunąć rozpuszczalnikami, warunek właściwy utwardzacz i właściwy sposób połozenia lakieru ps. spróbuj usunąc poliuretanowy lakier 2K jakąkolwiek metodą chemiczną Trudno powiedzieć co jest na samochodzie położone. Czy był lakierowany przez Zenka w garażu lub co fabryka dała. Na dobra sprawę w starszych autach juz się nie dowiemy a wiadomo jak kiedys kombinowały koncerny samochodowe. W nowych tez do końca nie wiadomo jak to było robione bo niby podają tak a jest inaczej. Oby tylko taniej było. Nowoczesne lakiery są tak słabe że bal bym się swoje auto choćby dotknąć szmata nasączona acetonem. Nawet większe owady przy większej predkosci potrafią zostawiać ślady na lakierze i to nie tylko problem Forda (bo akurat takiego mam z rocznika 19) ale i na innych forach ludzie się skarżą na nowe lakiery. A to wszystko przez Unię i środowisko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 13 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 Jeżeli kogoś to interesuje, to moja Toyotka z rocznika 2008 przywędrowała do mnie z USA.Wysłane z mojego SM-J701F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 13 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 Teraz, Matijus napisał: Nowoczesne lakiery są tak słabe że bal bym się swoje auto choćby dotknąć szmata swięta prawda..odbudowuję stare auta......dlatego też używam tylko lakierów niepoprawnych politycznie...a jakich to pewno sie domyślasz....koledzy z Niemiec też takich uzywają....takich niepoprawnych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 13 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 Dzisiaj to wygląda tak 20200713_132218.mp4 20200713_132250.mp4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 13 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 Byś to chociaż wytarł od tej resztki pasty polerskiej do filmu bo jeszcze pomyślą żeś takich dziur narobił. Się kurde nagadali, na wymyśli teorii a jest idealnie w porównani z tym co było. Na moje oko to śladu nie ma po tym zmatowieniu. PS A następnym razem jak będziesz filmował to se wpierw setkę walnij coby Ci się łapy tak nie trzęsły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 13 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 3 minuty temu, Konrad_P napisał: Byś to chociaż wytarł od tej resztki pasty polerskiej do filmu bo jeszcze pomyślą żeś takich dziur narobił. Się kurde nagadali, na wymyśli teorii a jest idealnie w porównani z tym co było. Na moje oko to śladu nie ma po tym zmatowieniu. PS A następnym razem jak będziesz filmował to se wpierw setkę walnij coby Ci się łapy tak nie trzęsły. no, nie tylko na Twoje...cały czas szukałem tego zmatowienia, chmury tylko się odbijały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 13 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 Konrad z tą 100 to mam problem.Od kwietnia wstawałem rano zakładałem różowe okulary (100) prowadziłem zdalnie zajęcia z dzieciakami, jak nie pomagało, to drugą parę i dało radę żyć, a jak od września każą wrócić do szkoły Do pracy dojeżdżam samochodem, a nie chciałbym stracić prawka Wysłane z mojego SM-J701F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi