302_Osh Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2020 20 godzin temu, dariuszj napisał: Ale ilość w czasie razy czas to ilość czyli to o co nam chodzi. Zgadza sie, ale chyba najbardziej potrzebna informacja to "ile zostało paliwa" , a nie "paliwo ubywa szybko" lub "paliwo ubywa wolno". W samochodzie masz pływak, lampkę rezerwy i siemano, a nie jakieś przepływomierze. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarobest Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Niestety będę kontynuował temat poboczny, ale jest w zasadzie gotowe rozwiązanie do mierzenia ilości paliwa a właściwie przepływu od FrSky - Gas Suite. Więc @AKocjan szedł w tym samym kierunku . Tam też jest przepływomierz i po odpowiednim skonfigurowaniu pojemności zbiornika w radiu, przeliczane jest ile zostało itp. Niestety o dokładności trudno mi powiedzieć bo nie mam tego wynalazku choć uważam go za całkiem ciekawy do większej benzyny, bo do mniejszych żarowych raczej jest bez sensu. Jednak nawet latając z tym używałbym też tej popularniejszej metody tzn. na czas jak dotychczas przy "żarówkach". To chyba podobnie jak z autem, jak jeździmy to wiemy ile przejedzie na baku i jednocześnie wiemy ile kilometrów nam mniej więcej zostało po liczniku, a także po wskazówce i ewentualnej rezerwie , przynajmniej ja tak mam . Jednakże fakt, takie urządzenie nie jest niezbędne szczególnie, że tanie to nie jest. Ale ja jako gadżeciarz i tak bym się pewnie pobawił jak ewentualnie kiedyś będę miał coś większego/beznzynowego . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Panowie wy tu sobie pitu pitu o elektronice itp. a wystarczy większy zbiornik i po problemie.Miejsca jest bardzo dużo. Komfort latania bezcenny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter1978 Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2020 2 godziny temu, f-150 napisał: a wystarczy większy zbiornik i po problemie Obawiam się że to jest jedyna słuszna droga , pomijając skrócenie czasu lotu do 8 min na zbiorniku 500ml , wtedy też nic się nie może wydarzyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extra67 Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Witam.Widze jeszcze inne wyjscie-tankowanie w locie(zart) ?.Pozdrawiam Panie Wieslawie.Trzymam kciuki za budowe nowego kadluba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi