Marek_Spy Opublikowano 12 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2020 Czemu znikasz? Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyP51 Opublikowano 12 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2020 Ale to jest moj wątek i wcale mnie nie zniechecasz (cały czas się uczę) wiec chciałbym abyś nadal się udzielał jak cała reszta ? dziękuje Wszystkim ? jestescie ludźmi z pasja, z hobby a coraz mniej takich ludzi chodzi po tej ziemi, większość pilot w dłoń i na kanapę wiec szanuje Was wszystkich !!!! Mam nadzieje ze to wszystko wyjaśnia i nikogo „nie zniechęcę” do dalszego uczestnictwa ? Jestescie Wielcy p.s. Ja tez kiedyś będę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2020 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 12 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2020 P11 nie ma prostokątnego skrzydła to 1/3 cięciwy przy kadłubie tu nie działa. Nawet gdyby to trzeba ustawiać bliżej 1/4 niż 1/3, która jest juz trochę tylnym wyważeniem. Oblicz SC programem ze strony piotrd. Co do kątów, zakładam, że w MM był jakiś profil pseudo-clarky narysowany, zobacz zatem czy spód płata jest równolegle do osi podłużnej samolotu. Będzie to oznaczać, że na oko kąt zaklinowania skrzydła masz dobry. Wtedy statecznik poziomy powinien być też równolegle do osi samolotu. Kąt zaklinowania między skrzydłem a statecznikiem powinien mieć ok 1,5st. niech mnie ktoś poprawi. Tutaj przerysowany schemat, na oko to nie widać takich pochyleń. Win_Schwer_WB.zip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2020 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micro Opublikowano 12 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2020 3 godziny temu, johnyP51 napisał: A tej witryny z tymi pomiarami nie mogę otworzyć Ta strona ma problem z certyfikatem, (można ją otworzyć wciskając "zaawansowane" i dając zgodę na jej otwarcie). To co tam się znajduje i więcej znajdziesz u Motylastego http://www.motylasty.pl/modelar.html 3 godziny temu, johnyP51 napisał: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyP51 Opublikowano 9 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 11stka po poprawkach i niezbędnych naprawach. Spód skrzydła i statecznik poziomy jest równoległy z osią podłużna samolotu, wiec teraz trzeba znów zrobić oblot. Jak tylko pogoda pozwoli to w środę w górę ? Dzielnie czeka na oblot pod sufitem 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi