sp2ukx Opublikowano 1 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 No cóż. Stał się kłopot, który dopadł wreszcie i mnie. Latało się, latało i się urwało. Po rozpadzie łożyska w w/wym silniku pozostał zarysowany tłok. Pytanie mam takie czy ktoś mi doradzi skąd takowy zakupić lub może z innych marek silników da się dopasować. O dziwo tuleja jest ok. Właściwie tylko na tłoku poległem. Szukałem na znanych portalach chińskich i kicha. Za to znalazłem silniki podobne o nazwie FC ale części do nich i tak niema. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr28 Opublikowano 2 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 Witaj, Czterosuw?Jeśli tak to tu jest ostatnia sztuka : https://pl.aliexpress.com/item/1005001453948621.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.3a8f1268b6wmMM&algo_pvid=3015c7ae-2805-4303-b24a-877b03afef7a&algo_expid=3015c7ae-2805-4303-b24a-877b03afef7a-6&btsid=0b0a050116016365871796344ea464&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_ Na drugim zdjęciu od góry, pierwszy z lewej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp2ukx Opublikowano 2 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 Jednak jesteśmy w dziale 2-taktów więc...? Oj Piotrze28 gapciuś z Ciebie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 2 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 w justengines kupisz wszystko, warto kupić tuleję i korbowód i wymienić wszystko do kupy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp2ukx Opublikowano 2 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 Dziękuję za info. Co prawda nie wiem co to jest justengines ale sprawdzę. No i jeszcze nie wiem jak ew. zapłacę. Ale to później. Najpierw wizyta. Jeszcze raz dziękuję za pomoc Sprawdziłem i kicha. ☹️ Popłaczę sobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 2 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bynek Opublikowano 2 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 https://www.justengines.co.uk/shop/engine-spares/two-stroke-spares/a-s-p-two-stroke-spares/a-s-p-0-52-spares/?v=9b7d173b068d Ale tłoka już niema. Taniej bedzie uzywke kupic . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 2 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 https://www.ebay.co.uk/itm/ASP-Engine-S52-AII-engine-propeller-model-aeroplane-plane-two-stroke-engine/184468522305?hash=item2af32e4541:g:8XgAAOSwx~dfdG~6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp2ukx Opublikowano 2 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 Jeszcze raz dziękuję. Jak widać problem nie jest łatwy do przeskoczenia. Kupno silnika nie jest tematem tego wątka. Przecież to nie rozwiązuje tego konkretnego problemu. Liczyłem, że da się coś dopasować z innych marek silników. Jeszcze raz dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr28 Opublikowano 2 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 3 godziny temu, sp2ukx napisał: Jednak jesteśmy w dziale 2-taktów więc...? Oj Piotrze28 gapciuś z Ciebie?? Mea Culpa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 2 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 wg. mojej dobrej wiedzy , to na Forum jest paru "Schrauberów" którzy taki tłok mogliby dorobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp2ukx Opublikowano 2 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 No ba!! Gdybym ich znał - to jedno. Drugie to chyba wstyd zawracać głowę speców dorabianiem 1 sztuki tłoka. To jednak zupełnie co innego zrobić coś od nowa a co innego dopasować podobny element. Tak czy siak nie mam się do kogo zwrócić z tym tematem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 3 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2020 JEŚLI CHCESZ DALEJ SIĘ "MĘCZYĆ" Z ASP TO LICYTUJ GO. BEDZIESZ MIAŁ NOWY I DAWCĘ CZĘŚCI ZE STAREGO. JAK WIDZISZ CHIŃSKIE ŁOŻYSKA SĄ KIEPSKIE A GAŹNIKI RÓŻNEJ JAKOŚCI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp2ukx Opublikowano 3 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2020 Nie przesadzajmy z tym "męczeniem". Latam na tych silnikach od kilku lat i nigdy nie miałem z nimi żadnego problemu. To pierwszy kłopot jaki mnie spotkał. Teraz też bym nie miał gdyby były dostępne części zamienne. Ale jak zapewne Wiesz fabryka zaprzestała produkcji. Taka sytuacja może dotyczyć każdego producenta i wtedy inni też będą się "męczyć". Łożyska były NGK czyli niby japońskie ( tak na nich było napisane). Rozważam licytację choć nigdy nie kupowałem na ebay (konto mam założone). Zobaczę jak się "rozwinie" sytuacja. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów. Uff. Ale się rozpisałem. A jestem raczej czytaczem niż pisaczem. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarun Opublikowano 4 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2020 problem poważny ale do przeskoczenia Janusz napisz na pw postaram się coś pomoc 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp2ukx Opublikowano 15 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2021 Aby zakończyć temat. Silnik naprawiony. Dodatkowo była do wymiany panewka korbowodowa. Zakupiłem tokarnię, 100 sztuk różnych tlejek z fosforobrązu i wytoczyłem potrzebną 1 szt. ?. Wszystko ładnie spasowałem i jest git. Ps. Ale tokarnia została. No cóż przyda się.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi