robloz Opublikowano 18 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2020 Do hangaru zawita niebawem nowy modelik - PZL P11c " Łaciata 3" Zestawu nie będę opisywał, bo jest znany i relacji z budowy jest kilka. Kupiony jako spalina, ale chyba będzie elektryk ( choć to jeszcze nie przesądzone). Kadłub oklejony po całości balsą 1.5mm , a stateczniki 1mm. Na to folia. Kolory może nie idealne, ale ogranicza mnie wybór dostępnej folii. A tak prawdę powiedziawszy to chyba nikt nie wie jakie były w oryginale. 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 18 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2020 Jak zawsze dopinguję i obserwuję. Cytując Lecha "11-tek nigdy za wiele ". Całkowicie się zgadzam a`propos kolorów. Trochę śmieszą mnie te dyskusje o kolorach polskiego khaki. Nawet zachowane fragmenty po 70 kilku latach oddziaływania słońca i warunków atmosferycznych z pewnością zachowają oryginalny odcień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 18 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2020 Świetnie! Gratulacje! Ale to ta mniejsza wersja? 1,5m? Tak wygląda ale... Jeśli mogę głosuje na spaline! Smrodek to jest to! Kolorami się nie przejmuj. Folia jest jaka jest. Jeśli model byłby malowany to już można więcej wnikać. Chociaż, tak jak napisałeś, chyba nikt nie wie jak było naprawde... I fajnie że zaznaczyłeś linie podziału. O wiele lepiej to wygląda niż takie całkowicie gładkie poszycie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 18 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2020 Wersja 1.5m. Zostanie chyba elektryk. Szybciej z takim można wybrać się na lotnisko, mniej problemów i rzeczy do zabrania. Ma służyć do rekreacyjnych lotów, choć z drugiej strony to który z naszych modeli do tego nie służy....? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 18 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2020 2 godziny temu, merlin71 napisał: I fajnie że zaznaczyłeś linie podziału. O wiele lepiej to wygląda niż takie całkowicie gładkie poszycie Popieram, fajny efekt. Z ciekawości, użyłeś jakiegoś konkretnego markera (nigdy nie rysowałem po folii)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 18 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2020 Linie to cienkie paski czarnej folii. Próbowałem markerem ale były mało trwałe, choć wyglądały lepiej - były cieńsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 18 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2020 Dzięki, bardzo fajny efekt, może wykorzystam następnym razem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 2 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2020 Dorobiona amortyzacja podwozia oraz dalszy ciąg oklejania 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 14 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2020 Prawie skończone. jeszcze podłączyć lotki i odbiornik Silnik, na razie, bo taki akurat mamSILNIK DUALSKY ECO 2826C V2 KV1120 https://modelarski.com/produkt/silnik-dualsky-eco-2826c-v2-kv1120/Regulator 60A, śmigło 13x6Waga ( z serwami ) bez akumulatora 2000gAkumulator ok. 350 - 400gW/g danych silnika to ciągu będzie prawie 1:1 w stosunku do wagi. Jak będzie to się okaże jak będę miał akumulator. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 14 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2020 No i pięknie, gratulacje Kiedy oblot, jeszcze w tym roku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 14 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2020 Jak tylko będzie odpowiednia pogoda, to pewnie tak. Do wiosny nie wysiedzę.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 14 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2020 Świetnie że kolejna 11ka prawie gotowa Będzie komu bronić polskiego nieba... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 3 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2021 Mała zmiana. Miał być elektryk (nawet już był silnik), ale sumując koszty zasilania i czas latania zdecydowało, że będzie Saito 82 4-t, tym bardzie że leżał wolny na półce. 1 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 3 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2021 Pięknie! I to jest jedyna słuszna decyzja! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eugeniusz Opublikowano 4 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2021 Osłonę silnika zrobiłeś ze sklejki czy z balsy? Ładne wykonanie. Czy zmiana decyzji odnośnie silnika nie spowodowała problemu z włożeniem zbiornika paliwa. Zbiornik montuje się podczas budowy kadłuba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 4 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2021 Osłonę silnika robiłem ze sklejki 1mm. W zestawie była plastikowa wytłoczka i była ok. Niestety zachciało mi się eksperymentu z oklejeniem jej folią i jak się mogłem spodziewać, uległa zdeformowaniu. Prawdopodobnie póżniej zrobię laminatową. Zestaw był kupiony jako spalinowy i jest miejsce na zbiornik, który można wstawić póżniej, tylko mój jest za wysoki i nie mieści się pod serwami. Muszę kupić niższy lub przerobić mocowani serw, ale chyba łatwiej o nowy zbiornik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 4 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2021 Fajnie, która to już Twoja 11 stka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 4 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2021 Dobre pytanie, ale jak to mówią: do trzech razy sztuka. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi