krasniybaron Opublikowano 26 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2021 Постройка МХ-2 2200мм Власова (modelka.com.ua) Tu są moja wersija z relacije z budowy. Mam nadieje że nie pszeszkadzam w tę tematcie, jakby coś to pszepraszam. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotpoint Opublikowano 26 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2021 @krasniybaron jaki silnik użyłeś? EME 60? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krasniybaron Opublikowano 26 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2021 N 35 minut temu, Hotpoint napisał: @krasniybaron jaki silnik użyłeś? EME 60? No, ejscze mam GP-61, ale do tego śilnika model w trakcie proektowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cybuch Opublikowano 26 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2021 W dniu 25.12.2021 o 12:18, krasniybaron napisał: Witam, zbudowałem dwa takie samoloty, pierwszy według oryginalnych rysunków. Następny to hybryda. Skrzydła i stateczniky pobierane z ekstra. https://photos.app.goo.gl/N5nXMKtgAvzDmnuw5 Czy ja dobrze widzę te fotki ? , straciłeś kciuk ?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krasniybaron Opublikowano 26 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2021 No,ale to było już dawno? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cybuch Opublikowano 27 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2021 20 godzin temu, krasniybaron napisał: No,ale to było już dawno? Ja straciłem 1/3 palca , ten przy małym w lewej . Też dawno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotpoint Opublikowano 14 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2022 Trochę wody w Odrze upłynęło, ale w końcu prace idą powoli do przodu. Serwa sterów zainstalowane. Zostało tylko gazu. Maska silnika schnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotpoint Opublikowano 15 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2022 Było trochę problemów ze ściągnięciem laminatu z formy, ale jest. Widać 5 warstw Honey Wax to czasem za mało. Będę musiał dodać kolejną warstwę tkaniny, żeby ją wzmocnić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotpoint Opublikowano 28 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotpoint Opublikowano 7 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2022 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotpoint Opublikowano 9 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotpoint Opublikowano 10 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2022 Masa do lotu 7.25 kg. Mogłem zjechać ok. 100-150g dając lżejsze serwa, ale zasadniczo mam to gdzieś i dałem co miałem na półce. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanislaw Opublikowano 12 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2022 witam Model bardzo ładnie wykończony . też zrobiłem z tych samych plików MX 2 . Waga 7,25 to jest dobra waga nie trzeba nic kombinować z tą wagą . Mój model już nie istnieje ,skrzydło w czasie akrobacji niestety pękło . Moim zdaniem mocowanie skrzydła jest za słabe . za krótka rura i żeberko mocujące powinno być ze sklejki a nie z balsy jak jest w planach . Same latanie tym modelem było bardzo przyjemne ale bez ostrych zwrotów . Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotpoint Opublikowano 12 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2022 Dzięki za informacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanislaw Opublikowano 12 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2022 żeberka mocujące rurę miałem zrobione ze sklejki 3 mm licząc od kadłuba trzecie żeberko było z balsy 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotpoint Opublikowano 13 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2022 Ok, teraz wszystko jasne. Będę grzecznie latał Ten MX to tak naprawdę ogniwo pośrednie przed dużo większym modelem, więc pewnie polata trochę i przejmie go znajomy. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotpoint Opublikowano 13 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2022 Pierwszy odpał motura ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszczech Opublikowano 13 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2022 Od początku obserwuje te temat bo jestem bardzo ciekaw przy jakiej figurze odpadną skrzydla Ale Stanisław juz wyjaśnił. Konstrukcja tych skrzydeł ma tyle wad, ze nie ma szans aby się nie rozleciał w powietrzu. No ale trzemam kciuki. Szczerze. Pozdrawiam 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotpoint Opublikowano 13 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2022 Krzysiek obejrzałem te fotki i czeka mniej jeszcze mała modernizacja gotowego skrzydła. Nie spodziewaj się cudów na niebie, bo to nie ta liga. Główny cel to podwórkowe latanie czymś większym niż 2 m i pozbycie się przysłowiowej sraczki przed modelem z silnikiem 130-140 ccm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotpoint Opublikowano 17 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2022 Green Ghost gotowy. Skrzydła poprawione. Trochę przez to przytył, ale powinno to rozwiązać wszelkie potencjalne problemy z nimi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi