Grzesiek Opublikowano 28 Grudnia 2020 Opublikowano 28 Grudnia 2020 Witam gdzieś było jak wydrukować podzielone plany na ark.A4 ale nie mogę znaleźć.Chodzi oczywiscie o plik PDF.Może ktoś coś podpowie?
Andrzej Klos Opublikowano 28 Grudnia 2020 Opublikowano 28 Grudnia 2020 Zamiast drukowania na wielu kartkach i klejenia ich razem (nigdy nie zrobisz tege dokladnie) proponuje dac zarobic pare zlotych drukarni i wydrukowac na duzym/odpowiednim arkuszu. 3
Bodzioch Opublikowano 30 Grudnia 2020 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Ja do przeskalowania i wydruku tak na szybko od dawna korzystam z EXCELA. Kopiuje pdfa czy gifa wrzucam do EXELA i już mogę sobie przeskalować i wydrukować na kartkach A4 bo taką mam drukarkę.
Grzesiek Opublikowano 30 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2020 A w jaki sposób to robisz EXELEM ?Może opisz pokolei operacje.
Grzesiek Opublikowano 30 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2020 Tak też zrobię poproszę moda o posprzątanie tematu.Pozostawienie merytorycznych wpisów i podpięcie .
Bodzioch Opublikowano 30 Grudnia 2020 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Odpalasz Exela. Zakładka WSTAW -Obraz z pliku -gif, jpg. Po wgraniu klikasz prawym klawiszem- Formatuj obraz. Tam masz wielkość oryginalnego obrazu i możesz zmienić wielkość. Potem podgląd wydruku - USTAWIENIA-Marginesy. Ja przynajmniej zmieniam na 5mm ,góra i prawy na sklejenie na zakładkę. Ogólnie to sklejam na taśmę pakowną przeźroczystą 4cm. Inaczej jest z PDFami. Ja używam Adobe Reader do przeglądania plików. Po otwarciu pliku z planami daje "zaznacz wszystko"( obszar robi się na niebiesko) potem "kopiuj wybraną grafikę" i wklej w Exelu. Tylko tutaj wielkość skopiowanego obrazu zależy od tego jak jest wyświetlany w Adobe. Jeżeli chcesz mieć skopiowany w pełnej wielkości to musisz go wyświetlić na 100% a potem skopiować lub mniejszy to ustawiasz w Adobe mniej % 3
Rekomendowane odpowiedzi