POGO Opublikowano 2 Stycznia Autor Opublikowano 2 Stycznia Koncepcja jest tak...aby stworzyć jednolitą strukturę wewnętrzną z wręgami i ramą, która będzie w środku, następnie szlifowanie z zewnątrz plastiku i malowanie farbami automotive czyli 2 składnikowymi. Za wszelką cenę chce uniknąć szpachlowania lub je ograniczyć... Co do karabinów to wyła godziłem mikrobalonem i przelaminowałem. I biorę się za struganie wreg. 2
POGO Opublikowano 8 Stycznia Autor Opublikowano 8 Stycznia Dziś przyszedł system oświetlenia do Pukarki. Niby mocniejszy, bo wcześniej zamówiłem inny z ali, ale świecił jakby chciał a nie mógł... Przygotowałem również przegrody łączące Kadłub w całość. Nie ukrywam, że tu mam największe obawy konstrukcyjne. Sprawdziłem czy wykonany przeze mnie 2 lata temu statecznik 😉pasuje do ogonka i jest ok... 4
POGO Opublikowano 8 godzin temu Autor Opublikowano 8 godzin temu Powoli Kadłub składam w całość. Chyba największe obawy miałem z zachowaniem geometrii, ale wydruki ładnie wyszły więc nie było źle. Problem pojawił się w momencie wylaminowania segmentów I łączenia ich ze sobą. Rozwiązaniem były klamry z sklejki, do momentu przyłapana na ca segmentów, a następnie przelaminowanie łączenia I wstawienia wreg. Teraz mam pytanko co do szpachli do plastiku, ale nie do zderzaków, bo syren tak wal.... Że moja Pani z domu mnie wygoni. Czy jest coś co nie śmierdzi ???
ZKA Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 3 godziny temu, POGO napisał: Powoli Kadłub składam w całość. Chyba największe obawy miałem z zachowaniem geometrii, ale wydruki ładnie wyszły więc nie było źle. Problem pojawił się w momencie wylamonowanoa segmetów I łączenia ich że sobą. Rozmiazaniem były klamry z sklejki, do momentu przyłapana na ca segmentów, a następnie przelaminowanie łączenia I Wiem że jestem stary i upierdliwy ale czy tak trudno jest przeczytać napisany tekst przed jego wysłaniem ? Ta uwaga dotyczy wielu forumowiczów . 1
POGO Opublikowano 4 godziny temu Autor Opublikowano 4 godziny temu Przepraszam Panie Zbyszku, poprawiam. 1
JacekCichy Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Ja laminuje na zewnatrz wiec przy klejeniu takich segmentow pakuje wrege do srodka zeby mi ladnie i rowno wypchla ranty i kleje, skoro laminujesz wewnatrz to zrob to samo tylko na zewnatrz czyli daj negatyw wregi i powinno byc latwiej niz z klamrami. Co do szpachli mozesz zywice epoksydowa z balonami uzyc albo nawet zwykla akrylowa do drewna tylko ona sie ladnie szlifuje ale jest kruchawa. Do malych nierownosci filler w spreju daje rade
ZKA Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 3 godziny temu, POGO napisał: Przepraszam Panie Zbyszku, poprawiam. 👍 Mam nadzieję , że Cię nie obraziłem , nie o to w tym wpisie chodziło . Chciałem zwrócić uwagę kolegów forumowiczów na to jak się pisze a nie tylko co się pisze . Ja też nie jestem orłem z j.polskiego ale po napisaniu tekstu czytam go i kiedy zauważę błędy to je poprawiam przed wysłaniem . Pozdrawiam Zbyszek PS. ile ważą wydruki kadłuba ?
Rekomendowane odpowiedzi