kaczma2 Opublikowano 19 Marca 2021 Autor Opublikowano 19 Marca 2021 Stan dzisiejszy. Pokład przyklejony, ster i serwo wstawione w 1 kolejności, wał wklejony w 2 kolejności a powinno być odwrotnie i potem miałem kłopoty i dopasowanie. Cały pokład wyszpachlowałem i potem pomaluję. Nie jestem zadowolony. Wyszło nie tak jak powinno. Wręgi nie sprawdzone i nadbudówka zwichrowana. 3
kaczma2 Opublikowano 21 Marca 2021 Autor Opublikowano 21 Marca 2021 Zrobiłem w odpowiednim miejscu przecięcie nadbudówki i zwichrowanie się wyrównało. Przykleiłem odbojnice. Namoczyłem listwę i przy pomocy lutownicy powyginałem. Podłoga. 1
kaczma2 Opublikowano 23 Marca 2021 Autor Opublikowano 23 Marca 2021 Nadbudówka. Ławki i schodki wklejone, maszt zamocowany, uchwyty pomalowane. Kadłub pomalowany na czarno, pierwsza warstwa. 1
kaczma2 Opublikowano 25 Marca 2021 Autor Opublikowano 25 Marca 2021 Motorówka zasmakowała wody. Rufa musi być dociążona. Kadłub będzie jeszcze raz malowany. 4
kaczma2 Opublikowano 29 Marca 2021 Autor Opublikowano 29 Marca 2021 Model gotowy, prawie. Brakuje odbijaczy. Nie jestem zadowolony z wykonania modelu. Nadbudówka z przodu nie przylega do pokładu. Popracuję nad tym. 3
JADAR62 Opublikowano 29 Marca 2021 Opublikowano 29 Marca 2021 Biorąc pod uwagę ilość czasu jaką mu poświęciłeś, to nie jest źle. Brawo. A powiedz, jak zrobiony jest napis nazwy motorówki?
kaczma2 Opublikowano 30 Marca 2021 Autor Opublikowano 30 Marca 2021 W sklepie papierniczym na karcie jest mnóstwo literek naciętych, samoprzylepnych. Są różne rozmiary i kolory. Odrywa się po 1 literce i nakleja. Gdyby plan był lepszy to i model byłby lepszy. Nawet odbojnice na widoku z boku są grubsze od widoku z góry.
kaczma2 Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Miało być pływanie a był lany poniedziałek i to zimowy. Ta figurka kapitana oczywiście za mała o 1/3 ale chciał sobie postać w modelu to go postawiłem. 4
kaczma2 Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 17 Kwietnia 2021 W sobotę było drugie pływanie motorówki. Więcej i film na Imprezy i spotkania regionalne/Północ/Pływanie-Bydgoszcz i okolice
Rekomendowane odpowiedzi