RomanJ4 Opublikowano 12 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2021 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 13 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2021 Dzieki takim roznym Panom , wiem ze zycie ma sens ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granacik Opublikowano 13 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2021 No właśnie. Za następny silnik za jaki powinien się zabrać kolega Yarun to wankiel wg planów z książki Papy Schiera. Ba, nawet są dwie konstrukcje do wyboru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarun Opublikowano 15 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2021 haha kolego granaciku pomysł taki już przeszedł przez moją glowę jednak pytanie czy będą odbiorcy takiego motorka? bo robić dla idei to nie ma sensu a myślałem o pojemności 3,5ccm aby wykorzystać go w łodzi fsr standard bo regulamin nie zabrania użycia silnika wankla a jak dobrze wiemy uzyskuje on dużo większa moc od tłokowego dwusówa ale ma również mankamenty jak uszczelnienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 15 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2021 8 minut temu, yarun napisał: haha kolego granaciku pomysł taki już przeszedł przez moją glowę jednak pytanie czy będą odbiorcy takiego motorka? bo robić dla idei to nie ma sensu a myślałem o pojemności 3,5ccm aby wykorzystać go w łodzi fsr standard bo regulamin nie zabrania użycia silnika wankla a jak dobrze wiemy uzyskuje on dużo większa moc od tłokowego dwusówa ale ma również mankamenty jak uszczelnienia No to zrob "boxera" WANKLA - 2 x 1,75 cm3 do Twoich lodzi ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarun Opublikowano 15 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2021 raczej mnie interesują silniki z minionej epoki bo można niezłą kasę z nich uzyskać a interesuje mnie ten https://grabcad.com/library/fig-tree-pocket-twin-aero-engine-1 tak apropo boxsera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 15 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2021 8 minut temu, yarun napisał: raczej mnie interesują silniki z minionej epoki bo można niezłą kasę z nich uzyskać a interesuje mnie ten https://grabcad.com/library/fig-tree-pocket-twin-aero-engine-1 tak apropo boxsera boxer w dieslu ja się piszę na kupno jeśli cena nie będzie kosmiczna, a wankel to może 15cm3 - nie wiem czy fsr na tej pojemności jeszcze są? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarun Opublikowano 15 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2021 fsr są w pojemnościach 3,5 7,5 15 27 i 35 na początek skończe felgieble a co do ceny boxsera to sie okaże wszystko wyjdzie z godzin pracy ale pewne jest to że to nie będzie 500zł tylko dużo więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi