krafaello Opublikowano 14 Lutego 2021 Opublikowano 14 Lutego 2021 Witam Przerabiam Traktor John Deere marki Bruder na wersje RC. Sprawy związane mechaniczne mam ogarnięte ale gorzej z elektroniką-ustawieniami, bo dopiero się wtajemniczam. Traktor wyposażony jest w cztery silniki (każde koło napędowe ma swój silnik). Zastosowałem dwa kontrolery silników ESC. Pod jeden są podpięte dwa silniki (lewy przedni i lewy tylni) i analogiczne dla drugiej strony. Mam aparaturę Radiolink AT10II. Obecnie kontrolery silników są podpięte pod kanał 3 i 5. Piąty kanał w ustawieniach Aux-ch mam ustawiony jako STK3. Ogólnie traktor jeździ przód-tył ale po wyłączeniu nadajnika zaczyna pracować jedna strona napędu. Myśle że taki mix kanałów i taka kombinacja nie jest prawidłowa. Ktoś z forum z doświadczeniem pomoże co zrobić-ustawić?
Granacik Opublikowano 14 Lutego 2021 Opublikowano 14 Lutego 2021 Kręci się napęd na kanale 3? Jak tak to uaktywnia się failsafe dając sygnał na minimum. Musisz ustawić failsafe na neutrum na obu kanałach. Jak to zrobić niestety Tobie nie powiem bo nie znam tej apki. Kanał 3 to przeważnie w samolotach gaz.
krafaello Opublikowano 14 Lutego 2021 Autor Opublikowano 14 Lutego 2021 Pomogło to co podpowiedzialeś
Bodzioch Opublikowano 14 Lutego 2021 Opublikowano 14 Lutego 2021 Możesz włączyć mix. ELEVON wtedy będziesz miał sterowanie na jednym gimbalu. Kanały 1 i 2.
Marcin K. Opublikowano 14 Lutego 2021 Opublikowano 14 Lutego 2021 No i najpierw włącza się nadajnik później odbiornik, wylacza sie odbiornik, następnie nadajnik Jak nie możesz znaleźć Elevon to szukaj V-tail/delta
maxiiii Opublikowano 14 Lutego 2021 Opublikowano 14 Lutego 2021 Andrzej doradził ci najlepiej ustaw sterowanie na prawy drążek. Dorób mixy na 50%i masz całe sterowanie w jednym palcu. Regulator podłącz do lewej strony drugi do prawej. Taki układ tank(czołg).
Rekomendowane odpowiedzi