Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lukasz.S Opublikowano 22 Lutego 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 22 Lutego 2021 Czesc, Ostatnio mam duzo frajdy z pompa prozniowa wiec postanowilem zbudowac Supre Marka Dreli z silnikiem elektrycznym. Jako ze nie bedzie masakrycznego holownia na wyciagarce to moge sobie pozwolic na lzejsze skrzydla. Do tego forma kadluba bedzie drukowana 3d. Na razie mam wyciete cale skrzydla i powoli szykuje sie do laminowania poszycia. Skrzydla beda dzielone w polowie na 2 czesci. Kadlub bedzie powiekszona wersja mojego DLG bez zdjemowanego noska oczywiscie. 5
Ares Opublikowano 22 Lutego 2021 Opublikowano 22 Lutego 2021 Widać ,że profesjonalna robota. Ja też niedawno zrobiłem pompę i mam już gotowe rdzenie przygotowane do zalaminowania.Tylko czasu trochę brakuje Powodzenia.
Lukasz.S Opublikowano 17 Marca 2021 Autor Opublikowano 17 Marca 2021 Dzieki! Formy wydrukowane, poszpachlowane i pierszy kadlub juz jest. Duzo frajdy, PVA pomaga z wyjsciem kadluba. Zrobie drugi jako kopyto formy z gelcoat. Teraz dokonczyc skrzydla
Patryk Sokol Opublikowano 17 Marca 2021 Opublikowano 17 Marca 2021 Szkoda, że nie pisałeś wcześniej, że coś takiego planujesz. Bo o ile Supra to wciąż fantastyczna konstrukcja, to przez rezygnowanie z holowania sporo można poprawić z aerodynamiką.
japim Opublikowano 17 Marca 2021 Opublikowano 17 Marca 2021 Możesz pokazać więcej jak robiłeś formę? Jak wyprowadzałeś powierzchnię? Z czego drukowałeś itd itp. Jak nie tu to może w dziale warsztat. Chętnie poczytam bo chodzi mi po głowie kilka głupich pomysłów. 1
Lukasz.S Opublikowano 18 Marca 2021 Autor Opublikowano 18 Marca 2021 Patryk - chetnie wytne nowe rdzenie - nie ma z tym problemu Co bys zasugerowal? japim, fajnie znow pogadac. Stare dobre czasy na GG i combaty Zaprojektowalem kadlub w fusion360, formy zrobione tam tez z modelu kadluba. Potem export do STL i generacja gcode w Cura. Po wydrukowaniu szpachlowanko zywica z mikrobalonem 3x, na koniec papier scierny 400-800-1600 na wodzie. Potem wosk x5 i PVA. Na to szklo/wegiel. Nic specjalnego ale szybciej niz "tradycyjna" metoda
Patryk Sokol Opublikowano 18 Marca 2021 Opublikowano 18 Marca 2021 16 godzin temu, Lukasz.S napisał: Patryk - chetnie wytne nowe rdzenie - nie ma z tym problemu Co bys zasugerowal? A podrzucę Ci paczkę profili do motoszybowcowej Supry PMem. Tak tylko zastrzegę, że nie do użytku komercyjnego
Rekomendowane odpowiedzi