Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lukasz.S Opublikowano 22 Lutego 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2021 Czesc, Ostatnio mam duzo frajdy z pompa prozniowa wiec postanowilem zbudowac Supre Marka Dreli z silnikiem elektrycznym. Jako ze nie bedzie masakrycznego holownia na wyciagarce to moge sobie pozwolic na lzejsze skrzydla. Do tego forma kadluba bedzie drukowana 3d. Na razie mam wyciete cale skrzydla i powoli szykuje sie do laminowania poszycia. Skrzydla beda dzielone w polowie na 2 czesci. Kadlub bedzie powiekszona wersja mojego DLG bez zdjemowanego noska oczywiscie. 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 22 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2021 Widać ,że profesjonalna robota. Ja też niedawno zrobiłem pompę i mam już gotowe rdzenie przygotowane do zalaminowania.Tylko czasu trochę brakuje Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz.S Opublikowano 17 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2021 Dzieki! Formy wydrukowane, poszpachlowane i pierszy kadlub juz jest. Duzo frajdy, PVA pomaga z wyjsciem kadluba. Zrobie drugi jako kopyto formy z gelcoat. Teraz dokonczyc skrzydla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 17 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2021 Szkoda, że nie pisałeś wcześniej, że coś takiego planujesz. Bo o ile Supra to wciąż fantastyczna konstrukcja, to przez rezygnowanie z holowania sporo można poprawić z aerodynamiką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 17 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2021 Możesz pokazać więcej jak robiłeś formę? Jak wyprowadzałeś powierzchnię? Z czego drukowałeś itd itp. Jak nie tu to może w dziale warsztat. Chętnie poczytam bo chodzi mi po głowie kilka głupich pomysłów. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz.S Opublikowano 18 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2021 Patryk - chetnie wytne nowe rdzenie - nie ma z tym problemu Co bys zasugerowal? japim, fajnie znow pogadac. Stare dobre czasy na GG i combaty Zaprojektowalem kadlub w fusion360, formy zrobione tam tez z modelu kadluba. Potem export do STL i generacja gcode w Cura. Po wydrukowaniu szpachlowanko zywica z mikrobalonem 3x, na koniec papier scierny 400-800-1600 na wodzie. Potem wosk x5 i PVA. Na to szklo/wegiel. Nic specjalnego ale szybciej niz "tradycyjna" metoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 18 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2021 16 godzin temu, Lukasz.S napisał: Patryk - chetnie wytne nowe rdzenie - nie ma z tym problemu Co bys zasugerowal? A podrzucę Ci paczkę profili do motoszybowcowej Supry PMem. Tak tylko zastrzegę, że nie do użytku komercyjnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi