Bartek Piękoś Opublikowano 4 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2021 Eechhh... kończy się pewna epoka. Zawsze miałem jakiś sentyment do tego F-a, chyba dlatego, że to pokładowy (podobnie jak F-14). Bardzo harmonijna sylwetka, rzadki dla mnie przykład samolotu, który równie fajnie wygląda na ziemi co w locie. "Po 36 latach służby w siłach Korpusu Marines, z amerykańskiego lotniskowca USS Nimitz po raz ostatni odleciał wielozadaniowy samolot bojowy F/A-18 Hornet. Tym samym te wielozadaniowe maszyny pamiętające czasy zimnej wojny oficjalnie kończą służbę na lotniskowcach należących do USA. " źródło: https://www.komputerswiat.pl/artykuly/redakcyjne/to-koniec-samolotow-fa-18-hornet-na-lotniskowcach-usa-maszyny-sluzyly-na-okretach/sj7lc4n?utm_source=www.komputerswiat.pl_viasg_komputerswiat&utm_medium=referal&utm_campaign=leo_automatic&srcc=ucs&utm_v=2#slajd-5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 4 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2021 Jeszcze będą Super hornety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 4 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2021 Są takie maszyny które mimo upływu lat nadal budzą we mnie emocje, Hornet jest w tym gronie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2021 Eee tam najładniejsze samoloty są te „sojuszników” MiG-21,SU-22.(oczywiście zdolne do ataku atomowego na Danię ). A tak na serio niedługo przywrócą do lotu MiG-a 21US. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 5 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2021 Hmmm... piękny klasyk. Mnie natomiast ciekawi, jak to zdjęcię było zrobione, miejsce wykonania znajduje się kilkanaście metrów poza pokładem lotniskowca. Czyżby Mavic miał coś wspólnego? Jeśli tak, to nieźli ryzykanci?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 5 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2021 Zdjęcie jest z pokładu lotniskowca. Pas startowy jest ukośnie względem osi podłużnej lotniskowca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a74BACK Opublikowano 5 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2021 Godzinę temu, mecenas napisał: Hmmm... piękny klasyk. Mnie natomiast ciekawi, jak to zdjęcię było zrobione, miejsce wykonania znajduje się kilkanaście metrów poza pokładem lotniskowca. Czyżby Mavic miał coś wspólnego? Jeśli tak, to nieźli ryzykanci?. Podpowiem. One nie startują z okrętu Admirał Kuzniecow Notabene, wiecznie remontowany, ale dzięki temu ludzie w Murmańsku mają za co żyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 7 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2021 No! zdjęcie na pewno nie pochodzi z Nimitza, obrys pokładu jest zupełnie inny, co nie zmienia faktu że samolot piękny. http://www.seaforces.org/usnships/cvn/CVN-68-USS-Nimitz.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 7 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2021 Masz rację, bo zdjęcie miało być cool a nie związane z treścią artykułu. Taki poziom. To jest F-18 z VFA-192 Golden Dragons i startuje z USS Kitty Hawk. Nie mniej układ lotniska jest taki sam i nie trzeba drona, żeby zrobić takie zdjęcie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi