mecenas Opublikowano wczoraj o 09:56 Autor Opublikowano wczoraj o 09:56 Kompresor Stanley 50l, dysza w pistolecie 0,8mm , ciśnienie pracy 4.5-5 atm.
merlin71 Opublikowano wczoraj o 12:02 Opublikowano wczoraj o 12:02 Super robota! Świetnie wygląda. Już widać koniec blisko... Tak sobie myślę że namalowałeś szachownice, ale czy to zasadne? Nie ma chyba żadnej dokumentacji potwierdzającej, żadnej fotki... W Paryżu był eksponowany bez oznaczeń, w Berlinie chyba też, więc raczej nigdy ich nie było. Co prawda wygląda lepiej niż bez...
RobertK Opublikowano wczoraj o 12:45 Opublikowano wczoraj o 12:45 W dniu 28.01.2025 o 13:14, mecenas napisał: Maluję takim sprzętem VID-20250118-WA0003.mp4 11.89 MB · 5 pobrań Wojtek, malowanie bez maski w pomieszczeniu to taki hardkor trochę 😆 Swoją drogą to masz dość wysublimowaną technikę malowania 🙂
mecenas Opublikowano wczoraj o 14:06 Autor Opublikowano wczoraj o 14:06 1 godzinę temu, merlin71 napisał: Tak sobie myślę że namalowałeś szachownice, ale czy to zasadne? Nie ma chyba żadnej dokumentacji potwierdzającej, żadnej fotki... W Paryżu był eksponowany bez oznaczeń, w Berlinie chyba też, więc raczej nigdy ich nie było. Irku, oczywiście masz rację. Oczywiście szkoda że oryginał nie doczekał się malowania szachownic, ale biorąc pod uwagę że 95 % społeczeństwa nie wie o tym, a pokazując go na piknikach, pokazach czy wystawach, chcę uniknąć pytań typu " co to za samolot? jakiej produkcji?" itp. Nie jestem aż takim ortodoksem w temacie makiet. To tylko semi-skala, wiec są pewne uproszczenia w modelu. W zawodach to raczej już nie będę latał, ale gdyby już - to mogę zrobić maski zakrywające szachownice do oceny. Godzinę temu, RobertK napisał: Wojtek, malowanie bez maski w pomieszczeniu to taki hardkor trochę 😆 Swoją drogą to masz dość wysublimowaną technikę malowania 🙂 🙂😉 Spoko, dało się oddychać, przeżyłem😁. Pomieszczenie było wietrzone, poza tym te farby słabo "waniają", a i malowałem małym pistoletem który ma mały "rozkurz" . Na całość zużyłem tylko 180 ml każdego koloru. Jeśli chodzi o technikę malowania, to co masz na myśli?🤔 Profesjonalnym malarzem to raczej nie jestem😄. 1
Michal K Opublikowano wczoraj o 17:31 Opublikowano wczoraj o 17:31 Pamiętam pana Pudełko z wielu zawodów makiet RC o memoriał Henryka Różańskiego w Łodzi choć nie przypominam sobie jego Wilka. Jego ostatni model to chyba był sanitarny Gawron.
Rekomendowane odpowiedzi