konradcal Opublikowano 19 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 Nie żyłki, tylko plecionki, one są nierozciągliwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 19 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 Szczerze mówiąc to do ultrona można zamocować serwo z jednym popychaczem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konradcal Opublikowano 19 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 Zgadza się ale w ultronie im lżejszy tył tym go łatwiej wyważyć, zrobiłem kilka ultronów i linki spisywały się najlepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
conti Opublikowano 19 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 To moja kolej teraz na Ultronka 3D, który musiał trochę poczekać na cześć wyposażenia i w końcu dzisiaj oblot przy bocznym wietrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek12345 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Panowie a ja bym miał pytanie: jaki skłon i wykłon silnika ustawić w tym modelu (silnik emax 2822 jakby co)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof.R Opublikowano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 wszystko na zero ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek12345 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Krzysztof.R Dzięki. EDIT: Panowie powiedzcie mi jeszcze jak w tym modelu ustawić środek ciężkości? Ile cm od natarcia skrzydła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek12345 Opublikowano 20 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 Panowie powiedzcie mi jeszcze jak w tym modelu ustawić środek ciężkości? Ile cm od natarcia skrzydła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 20 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 W najgrubszym miejscu profilu płata, jak chcesz 3D pokręcić to trochę bardziej z tyłu, dobierzesz doświadczalnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek12345 Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Czyli tam gdzie dźwigar jest w sumie... 3D nie wiem czy pokręcę, bo to pierwsza taka moja akrobatka, wcześniej same trenerki były, choć ten model jest zmyślą właśnie o lataniu 3D. Dzięki za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Sz Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Czyli tam gdzie dźwigar jest w sumie... Tak środek ciężkości w/g planów jest zaraz za dźwigarem skrzydła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek12345 Opublikowano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 Model wyszedł mi 430gram. Trochę dużo, ale musiałem wzmacniać, bo ogon przed samym statecznikiem poziomym pękł i wtedy przybyło sporo wagi. Ale do rzeczy, mam tam silniczek fc 28-22 taki http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__5354__FC_28_22_Brushless_Outrunner_1200kv.html Śmigło GWS 0947 i pakiet 3s 1300mah. I mam pytanie czemu model nie chce iść pionowo do góry? Za słaby jest ten silniczek pod tą wagę? Nie będę ukrywał, że się troszkę przeliczyłem, bo model miał być do nauki 3D, a tu klapa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 Wygląda jak klon emaxa cf2822. Załóż do niego śmigło 10x4,7SF. Do 3D to może być trochę za mała nadwyżka mocy, ale wznosić pionowo się powinien. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek12345 Opublikowano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 No on w pionie to może z 2-3metry pójdzie, ale to i tak go muszę rozpędzić, więc o 3D nie ma co gadać. Chciałem się uczyć zawisu, ale jak mnie zacznie brakować to nie mam jak się ratować. A jaki byście polecili silnik? Powiedzmy, że pakiet zostaje 3s 1300mah, regulator 30A. Bo mocy by się w tym modelu przydało nadmiar i to duży, szczególnie, że uczę się dopiero akrobacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 właśnie tego emaxa. Mam go w su-26 ze śmigłem 10x4,7SF, wazy 370gr. Mogę przyspieszać w pionie. Ciągu wg tabel ma coś koło 700gr http://abc-rc.pl/p/1...lektryczne.html Ten klon jakiś słaby jest. Spróbuj najpierw z większym śmigłem SF Edit W opiniach o Twoim silniku piszą Prop size: 9x4,7 GWS RPM: 8100 Max Curr: 13,7A Thrust: 580g Voltage: 9,75v (3S Almost empty) Czyli powinno być dobrze. Podejrzane... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek12345 Opublikowano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 No to chyba, że spróbuję jutro na śmigle 10 o ile znajdę u siebie takowe. Ja lecę pionowo do góry po 3 metrach zwolni do zera i przepadnie do tyłu/na boki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 16 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 Czyli ciąg jest blisko granicy masy. Zważ model. Spróbuj go odchudzić. Najlepiej zbuduj drugi, uważając na wagę. Spróbuj ażurować wewnętrzne elementy, np. podłogę. Można kabinkę z depronu zastąpić wytłoczką z PET. Dać mniejszy pojemnościowo pakiet (żeby tylko dał radę dostarczyć prąd). Jeżeli silnik faktycznie pobiera ok 15A to powinien ci wystarczyć pakiet 800mAh 20-25C. Kupić sobie dwa takie pakiety i wymieniać je na lotnisku. Z tego co pamiętam, Ultron powinien ważyć coś koło 350g. Sam model jest prosty, więc jeżeli ulegnie uszkodzeniu to lepiej go zastąpić nowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek12345 Opublikowano 16 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 Spróbuj go odchudzić. Najlepiej zbuduj drugi, uważając na wagę. Myślałem o tym, ale troszkę mi czasu brakuje. Pakiet to strata około 40gram, więc już sporo. A mógłbym jeszcze spróbować na śmigle 9x7 polecieć, bo 10 nie mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof.R Opublikowano 16 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 uważaj żeby silnika nie przeciążyć bo Ci się zwoje spalą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 16 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 Do Emaxa 2822 najlepsze śmigło to GWS 9x5 Jeśli masz klona Emaxa (wyglądają tak samo ale obudowa wpada w różowy kolor) to nie oczekuj takich samych osiągów jak te kupione w Polsce (różowe są z HC). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.