Grzesiek Opublikowano 11 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 Koledzy ale jak to się robi?Aktualizacja biosu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 11 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 Niestety A10 to jest najnowszy bios dla niego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 11 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 A z kąd nowszy wziąść?i jak to zrobić?Przerasta mnie to.Na you tubie sa filmy że działa jak oni to zrobili fejk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 11 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 Z tego co pisze Robert to sprawa jest przegrana. Jak Robert sprawdził że A10 to najnowszy to nowego już nie będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 11 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 Kurw..jego m...ale na tubie to robią jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 11 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 Niestety masz dwie opcje w tym momencie. Pierwsza to coś nowego a jak koniecznie chcesz uruchomić system na tym kompie to musisz kupić zwykły HDD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 11 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 Jak szukam po google to w teorii wkładasz dysk i gra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 11 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 Jest też jeszcze inny problem. Jak chcesz tam mieć W10 to i tak się nie da bo nie ma do niego sterowników pod W10. He he dobre, a uaktywniłeś ten dysk w notebooku. Zobacz jak to zrobił ten facet z YT. Może tu jest problem że bios nie widzi dysku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 11 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 Grzesiek, tam dysk jest podłączany przez przelotkę? Sprawdź czy na bank wszystko ładnie siadło i nic nie przeszkadza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 11 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 To nie ma znaczenia może być Xp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 11 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 Posprawdzaj dokładnie podłączenie, coś musi być nie halo skoro na YT widać że SSD obsługuje Bios A10. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 11 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 https://www.dell.com/community/Storage-Drives-Media/BIOS-does-not-see-a-new-SSD/td-p/3978643 tu ,masz parę rozwiązań Możesz spróbować jeszcze ustawic bios do wartości domyslnych. menu maintenence\load defaults\continue, ale raczej nie pomoże. Możesz wstawić dysk zamiast dvd i przestawić bootowanie na second bay, podobno pomaga Na końcu ktoś pisze o problemie z gniazdem, warto sprawdzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 11 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 6 minut temu, robertus napisał: Możesz wstawić dysk zamiast dvd i przestawić bootowanie na second bay, podobno pomaga Tu jest potrzebna przejściówka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 11 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 Jak już będziesz widział dysk, mam nadzieję to możesz spróbować z windows 10, zapewne da radę na wbudowanych sterownikach. W googlach mówią tylko o probleamch ze sterwonikiem grafiki https://www.dell.com/community/Laptops-General-Read-Only/Solved-windows-10-driver-for-Dell-Latitude-D620/td-p/5011185 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 11 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 Tak właśnie chodzi o sterownik grafiki. Tego nie ma pod W10 i komp chodzi na domyślnym. Z tego co pamiętam to wówczas albo 800x60 albo nawet 640x480. Ale spróbować nie zaszkodzi a i W10 pójdzie na kodach od XP -ka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 11 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 Podkleiłem pijanke pod dysk na taśme .Już jesy rogal na tważy 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 11 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 10 bez problemu obsłuży praktycznie każdego laptopa, mam takiego starego della w garażu i śmiga na ssd jak zły, tylko właśnie trzeba uważać na samo podłaczenie dysku bo wydaje się że siedzi a tak naprawdę wcale nie jest podłączony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 11 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 No i super. Coś musiało być nie tak. Teraz próbuj instalować system. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 11 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 Edit: a nie mówiłem Grafika też ruszy normalnie nie daj się nastraszyć przez Konrada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 11 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 Ja ostatnio wsadzałem SSD do starego IBMa. Poszedł od strzała tylko z grafiką nie poszło. 1 minutę temu, qpa napisał: Edit: a nie mówiłem Grafika też ruszy normalnie nie daj się nastraszyć przez Konrada Próbowanie nic nie kosztuje. Jak mawia przysłowie na dwoje babka wróżyła. Na ostatnie 10 szt. jakie przerabiałem tylko w tym IBMie nie poszło ze sterownikiem grafiki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi