Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja przy stosowaniu ubeca zakładam regulatory z "kopterów" bez BEC, są lżejsze i jak nie potrzebujesz "markowego", to są tańsze. Silnik lutuję do takiego regla bez konektorów (zawsze to kilka gram mniej). Z tego UBEC'a także usunąłem pierścień ferrytowy, zastąpiłem go kondensatorem.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
48 minut temu, yarecki61 napisał:

Od poniedziałku urlop...?

Ja też ?, wreszcie będzie można odwiedzić lotnisko, o ile jeszcze jest ... ? .

Opublikowano

A jak wychodzi cenowo ? 4 stówki za samą piankę ???

Jak przeliczyłem to do lotu zabawka 835 ziko, wychodzi bardzo drogo !

Tym bardziej , że jest to model a raczej próbuje przypominać model samolotu w max. uproszczeniu...

No, ale będzie jakość i niezawodność na zawodach ?

Opublikowano
18 minut temu, Atomizer napisał:

A jak wychodzi cenowo ? 4 stówki za samą piankę ???

Jak przeliczyłem to do lotu zabawka 835 ziko, wychodzi bardzo drogo !

Tym bardziej , że jest to model a raczej próbuje przypominać model samolotu w max. uproszczeniu...

No, ale będzie jakość i niezawodność na zawodach ?

Pianka ,,firmowa",serwa też nie byle jakie,silnik,reszta elektroniki.....to swoje kosztuje.Jak to mówią....płacisz za firmę ?

Opublikowano

Była już wiele razy poruszana tu na forum cena modeli z RC Factory, tanio nie wychodzi, ale też lata bardzo dobrze. Dużo daje profil skrzydła, a nie płaska decha. Galanteria w zestawie, precyzja wykonania, to niestety składa się na cenę modelu. Jak komuś nie pasuje, to zawsze może dalej wycinać swoje modele z płyt, na pewno będzie taniej. Na zawody to chyba nie takim modelem.

Te skośne pręty w kadlubie są fabrycznie na planie, czy sam dokładałeś?

Opublikowano
23 minuty temu, dimmus napisał:

Była już wiele razy poruszana tu na forum cena modeli z RC Factory, tanio nie wychodzi, ale też lata bardzo dobrze. Dużo daje profil skrzydła, a nie płaska decha. Galanteria w zestawie, precyzja wykonania, to niestety składa się na cenę modelu. Jak komuś nie pasuje, to zawsze może dalej wycinać swoje modele z płyt, na pewno będzie taniej. Na zawody to chyba nie takim modelem.

Te skośne pręty w kadlubie są fabrycznie na planie, czy sam dokładałeś?

Fabrycznie.

Opublikowano

To pozmieniali. Myślę że wyjdzie na plus dla sztywności. Będzie Pan zadowolony

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witaj...Krzysiek narazie jeszcze nie,nie miałem czasu,przygotowania do wesela,w końcu samo wesele syna,sam rozumiesz.Planuje oblot wkrótce,myślę że jeszcze pogodę będę miał.

Opublikowano

Jasna sprawa, staram się po kilkuletniej przerwie wznowić nawyki i przymierzam do tego większego. Zastanawiam się między Yakiem a Edgem. Powoli wymyślam wyposażenie ?

Edit: Zamówiłem yak xl. Jak do mnie dotrze biorę się za składanie ?

image.png.ed4ee878a673504e184aef94a635eb4c.png

• Lubię to 1
  • 1 rok później...
Opublikowano
W dniu 16.09.2021 o 09:39, Krzysiek M napisał:

Zamówiłem yak xl. Jak do mnie dotrze biorę się za składanie

Kupiłem dziś model Yak XL , dokładnie ten który Krzysiek pokazał , tylko zielony bo wszyscy mają niebieskie, cena o której Michał wspominał kilka postów wyżej jest mocno nieaktualna , obecnie ponad 6 stówek za samą piankę.

Ale to dobre modele są , miałem kiedys extrę XXL i był wypas , to myślę że ten troszkę mniejszy będzie nawet lepszy bo zimą można z nim na halę będzie wyskoczyć.

Mi to tak w tym roku wychodzi że modele benzynowe to może ledwie przewietrzę , a intensywnie to będę chyba tylko takim krzyżakiem śmigał.

• 1 rok później...
Opublikowano

Trochę czasu minęło, ale wiadomo że bez pracy się nie da, a jak jest chwila to można coś zrobić i polatać. Także w tym czasie, głownie we wrześniu poprzedniego roku skończyłem modele (modele bo wymyśliłem że zrobię trzy), efekt na fotkach, wszystkie modele gotowe i oblatane, ostatni XL oblatany dzisiaj na dzień dziecka. 

4.jpg

3.jpg

2.jpg

1.JPG

5.jpg

6.jpg

7.jpg

• Lubię to 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Z ciekawości, dołożyłem żyroskop :-)

Model lata dobrze i bez niego ale z nim jest jeszcze lepiej, aczkolwiek sam nie wiem czy to dobry pomysł :-)

Aha, oczywiście ten żyroskop to takie pierwsze próby z chęci poznania jak to działa. 

1000002879.jpg

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.