yarecki61 Opublikowano 25 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2021 Od poniedziałku urlop,elektronika w komplecie,czas na składanie modelu.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dimmus Opublikowano 25 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2021 Ja przy stosowaniu ubeca zakładam regulatory z "kopterów" bez BEC, są lżejsze i jak nie potrzebujesz "markowego", to są tańsze. Silnik lutuję do takiego regla bez konektorów (zawsze to kilka gram mniej). Z tego UBEC'a także usunąłem pierścień ferrytowy, zastąpiłem go kondensatorem.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micro Opublikowano 25 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2021 48 minut temu, yarecki61 napisał: Od poniedziałku urlop...? Ja też ?, wreszcie będzie można odwiedzić lotnisko, o ile jeszcze jest ... ? . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 27 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2021 Na dziś koniec,jestem już wypalony,resztę jutro.?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 28 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2021 A jak wychodzi cenowo ? 4 stówki za samą piankę ??? Jak przeliczyłem to do lotu zabawka 835 ziko, wychodzi bardzo drogo ! Tym bardziej , że jest to model a raczej próbuje przypominać model samolotu w max. uproszczeniu... No, ale będzie jakość i niezawodność na zawodach ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 28 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2021 18 minut temu, Atomizer napisał: A jak wychodzi cenowo ? 4 stówki za samą piankę ??? Jak przeliczyłem to do lotu zabawka 835 ziko, wychodzi bardzo drogo ! Tym bardziej , że jest to model a raczej próbuje przypominać model samolotu w max. uproszczeniu... No, ale będzie jakość i niezawodność na zawodach ? Pianka ,,firmowa",serwa też nie byle jakie,silnik,reszta elektroniki.....to swoje kosztuje.Jak to mówią....płacisz za firmę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dimmus Opublikowano 28 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2021 Była już wiele razy poruszana tu na forum cena modeli z RC Factory, tanio nie wychodzi, ale też lata bardzo dobrze. Dużo daje profil skrzydła, a nie płaska decha. Galanteria w zestawie, precyzja wykonania, to niestety składa się na cenę modelu. Jak komuś nie pasuje, to zawsze może dalej wycinać swoje modele z płyt, na pewno będzie taniej. Na zawody to chyba nie takim modelem.Te skośne pręty w kadlubie są fabrycznie na planie, czy sam dokładałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 28 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2021 23 minuty temu, dimmus napisał: Była już wiele razy poruszana tu na forum cena modeli z RC Factory, tanio nie wychodzi, ale też lata bardzo dobrze. Dużo daje profil skrzydła, a nie płaska decha. Galanteria w zestawie, precyzja wykonania, to niestety składa się na cenę modelu. Jak komuś nie pasuje, to zawsze może dalej wycinać swoje modele z płyt, na pewno będzie taniej. Na zawody to chyba nie takim modelem. Te skośne pręty w kadlubie są fabrycznie na planie, czy sam dokładałeś? Fabrycznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dimmus Opublikowano 28 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2021 To pozmieniali. Myślę że wyjdzie na plus dla sztywności. Będzie Pan zadowolony Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 31 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2021 Gotowe.Jeszcze tylko zaprogramować regulator i oblot.Kurcze,muszę jeszcze kupić śmigło,a byłem pewny że mam?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek M Opublikowano 12 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2021 Witaj , udało się oblatać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 15 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2021 Witaj...Krzysiek narazie jeszcze nie,nie miałem czasu,przygotowania do wesela,w końcu samo wesele syna,sam rozumiesz.Planuje oblot wkrótce,myślę że jeszcze pogodę będę miał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek M Opublikowano 16 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2021 Jasna sprawa, staram się po kilkuletniej przerwie wznowić nawyki i przymierzam do tego większego. Zastanawiam się między Yakiem a Edgem. Powoli wymyślam wyposażenie ? Edit: Zamówiłem yak xl. Jak do mnie dotrze biorę się za składanie ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter1978 Opublikowano 20 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2023 W dniu 16.09.2021 o 09:39, Krzysiek M napisał: Zamówiłem yak xl. Jak do mnie dotrze biorę się za składanie Kupiłem dziś model Yak XL , dokładnie ten który Krzysiek pokazał , tylko zielony bo wszyscy mają niebieskie, cena o której Michał wspominał kilka postów wyżej jest mocno nieaktualna , obecnie ponad 6 stówek za samą piankę. Ale to dobre modele są , miałem kiedys extrę XXL i był wypas , to myślę że ten troszkę mniejszy będzie nawet lepszy bo zimą można z nim na halę będzie wyskoczyć. Mi to tak w tym roku wychodzi że modele benzynowe to może ledwie przewietrzę , a intensywnie to będę chyba tylko takim krzyżakiem śmigał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekoka Opublikowano 1 Czerwca Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca Trochę czasu minęło, ale wiadomo że bez pracy się nie da, a jak jest chwila to można coś zrobić i polatać. Także w tym czasie, głownie we wrześniu poprzedniego roku skończyłem modele (modele bo wymyśliłem że zrobię trzy), efekt na fotkach, wszystkie modele gotowe i oblatane, ostatni XL oblatany dzisiaj na dzień dziecka. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekoka Opublikowano 11 Czerwca Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca Z ciekawości, dołożyłem żyroskop :-) Model lata dobrze i bez niego ale z nim jest jeszcze lepiej, aczkolwiek sam nie wiem czy to dobry pomysł :-) Aha, oczywiście ten żyroskop to takie pierwsze próby z chęci poznania jak to działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi