Adam1S Opublikowano 14 Marca 2021 Opublikowano 14 Marca 2021 Czy ktoś może mi podpowiedzieć jak w aparaturze - używając mikserów, funkcji specjalnych oraz wyłączników logicznych - ustawić "zatrzask". To znaczy żeby po wyłączeniu silnika wyłącznikiem i ponownym włączeniu silnik nie wystartował pomimo drążka pozostawionego w pozycji dodanego gazu
czarobest Opublikowano 14 Marca 2021 Opublikowano 14 Marca 2021 Może to masz na myśli? O ile używasz OpenTX
Adam1S Opublikowano 19 Marca 2021 Autor Opublikowano 19 Marca 2021 Tak , to jest to , po kilku próbach i przemyśleniach , ustawiłem swoją aparaturę na podstawie Twojej sugestii i mam to co chciałem, czyli bezpieczny wyłącznik silnika w moich modelach - przesiadłem się z Turnigy 9xrpro na Jumper T18 z OpenTx i kilku rzeczy nie mogłem rozkminić. Dziękuję za podpowiedź.
Rook FPV Opublikowano 20 Marca 2021 Opublikowano 20 Marca 2021 Adam1S Poczytaj sobie to Bramka logiczna – Wikipedia, wolna encyklopedia bo bez tego ani rusz żeby coś wykombinować więcej niż podstawowego w OTX.
Adam1S Opublikowano 20 Marca 2021 Autor Opublikowano 20 Marca 2021 42 minuty temu, Rook FPV napisał: Adam1S Poczytaj sobie to Bramka logiczna – Wikipedia, wolna encyklopedia bo bez tego ani rusz żeby coś wykombinować więcej niż podstawowego w OTX. Nie za bardzo rozumiem co miałeś na myśli - jeżeli masz jakieś sugestie , albo chcesz podzielić się wiedzą to po prostu napisz o co ci chodzi.
Rook FPV Opublikowano 29 Marca 2021 Opublikowano 29 Marca 2021 W dniu 20.03.2021 o 08:47, Adam1S napisał: Nie za bardzo rozumiem co miałeś na myśli A co tu rozumieć? odpal tego linka co wyżej podałem i poczytaj. W dniu 20.03.2021 o 08:47, Adam1S napisał: jeżeli masz jakieś sugestie , albo chcesz podzielić się wiedzą to po prostu napisz o co ci chodzi. Podzieliłem się i nawet skorzystałeś (kilka postów wyżej).
Adam1S Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Uważam że jeżeli masz coś do powiedzenia to napisz , a nie odsyłaj do jakichś dziwnych linków , no chyba że masz w tym jakiś interes np. nie mając nic do zakomunikowania nabijasz sobie posty. Choć oczywiście możliwe że jesteś informatykiem i chcesz błysnąć informując , że rozumiesz teorię bramek logicznych. Niemniej jednak wydaje mi się że to jest forum modelarskie i uczestnicy tego forum interesują się sprawami modelarskimi , (no przynajmniej ja).
Rook FPV Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Ty tak pieprzysz serio czy jaja sobie robisz ? może przeczytaj od początku posty ze zrozumieniem.
Bartek Piękoś Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Paweł, podesłałeś link już po tym, jak Adam swój cel osiągnął (nawiasem mówiąc zawartość linka jest raczej z tych ciężkostrawnych). Stąd pewnie wątpliwości Adama co do Twojej intencji. Obaj panowie zluzujcie szorty. I Wesołych Świąt!
Adam1S Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Oczywiście Bartku popieram Twoje zdanie , a kolega Paweł to chyba nie za bardzo rozumie co mówi - bo i owszem to z jego postu ustawiłem to co chciałem na aparaturze (adres postu podpowiedziany przez Czarka , tam był pięknie opisany sposób ustawiania uzbrojenia przepustnicy , właśnie tak jak dla modelarza bez poruszania teorii) , ale to nie oznacza , że mam od razu studiować teorię bramek logicznych. O języku nie wspomnę - wydaje mi się , że nie powiedziałem niczego co mogłoby wskazywać , że używam pieprzu , czy też atrybutów świąt wielkanocnych , (a w każdym razie starałem się). 1
Rekomendowane odpowiedzi