Nastin Posted March 24, 2021 Share Posted March 24, 2021 Witam wszystkich. Może ktoś podpowie jak to nazwa była tego silnika? CMB 3,5 to wiem tylko który? I do czego był używany? Samochód hmm... ten wydech ? Znów do łódki brakuje głowicy wodnej a wygląda to wszystko na oryginał. Może ktoś ma katalog z tamtych lat gdzie była nazwa i przeznaczenie tego silniczka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek Posted March 24, 2021 Share Posted March 24, 2021 To jest jakiś skladak mysle że to stara valwola Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł Prauss Posted March 24, 2021 Share Posted March 24, 2021 Wał, głowica i gaźnik zdecydowanie wskazują na autko ? Taki wydech też w niczym samochodzikowi nie przeszkodzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Granacik Posted March 24, 2021 Share Posted March 24, 2021 Tak mi się widzi, że to mogło być buggy 2WD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek Posted March 25, 2021 Share Posted March 25, 2021 Myslę że nie zaszkodziło by zapytać p.Mauro Braghieri http://www.cmb-motori-italia.com/Contact us.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nastin Posted March 26, 2021 Author Share Posted March 26, 2021 Składak chyba nie wszystko wygląda na oryginał tylko że bardzo stary. Co do p.Mauro co ja będę zawracać głowę starym złomem:D Jestem ciekaw jak mógł wyglądać samochód pod taki wynalazek, najbardziej pasuje do uwięzi ale po co wtedy gaźnik rc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek Posted March 27, 2021 Share Posted March 27, 2021 Do uwięzi to nie zabardzo,wogóle do latających zapomnij.Wydech jest problemem. Co do zapytania p.Mauro to wlasnie ja bym zapytał.Znam Maura osobiscie bo razem startujemy w FSR-ach.Bardzo sympatyczny koleś.Bardzo biegle rozmawia po angielsku więc nawet translatorem coś wyskrobiesz.Tak myślę ze ten silnik to jeszcze wyrób jego ojca Camilia.Ktory już nie żyje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nastin Posted March 29, 2021 Author Share Posted March 29, 2021 Chodziło mi o samochody na uwięzi. Ja z nim też startowałem w jednym biegu w FSR V35 na mistrzostwach na Węgrzech już ładnych parę lat temu. Imbra widziałem w przyszłym roku organizuje mistrzostwa u nas to pewnie będzie to wtedy się zapytam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
symon5 Posted May 2, 2021 Share Posted May 2, 2021 Na uwięzi inna konstrukcja a gażnik także CL Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts