Jacekecaj Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Chciałbym przestrzec wszystkich sprzedających modele i nie tylko przed oszustem proponującym zakup modelu i wysyłką za pośrednictwem portalu OLX. Kontaktuje się przez aplikację WhatsApp - do mnie wysłał zapytanie czy oferta sprzedaży jeszcze aktualna z nr-u 799770103 (ale nr może być oczywiście całkiem inny). Kontaktuje się wyłącznie przez sms nie odbiera telefonu. Zaniepokoiło mnie to, że nie interesowały go szczegóły modelu, tylko od razu zaproponował kupno. Na szczęcie w porę zorientowałem się, że przekierowanie na stronę OLX jest fałszywą stroną. Jednak jak to mówią dla "świętego spokoju" będę musiał po świętach odwiedzić bank i zmienić logowanie do konta. Przy okazji życzę wszystkim udanych, radosnych Świąt Wielkanocnych. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Znany motyw. Ten numer telefonu to pewnie tez jest lipny albo z generatora. Dlatego nie mam numeru wpisanego w olx. Jak ktoś jest chętny to w wiadomości mogę podać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2021 30 minut temu, Jacekecaj napisał: do mnie wysłał zapytanie czy oferta sprzedaży jeszcze aktualna z nr-u 799770103 Czasem warto wrzucić numer na wyszukiwarkę, ten gość ma dość bogate dossier... https://www.nieznany-numer.pl/Numer/799770103 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacekecaj Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Tak Romanie - zaraz po incydencie wrzuciłem go do wyszukiwarki - kilka zgłoszeń odnotowanych, podobne przypadki od początku lutego br. szkoda tylko, że po incydencie ?, oszczędziło by mi to wizyty w banku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lech Mirkiewicz Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2021 4 godziny temu, Jacekecaj napisał: Jednak jak to mówią dla "świętego spokoju" będę musiał po świętach odwiedzić bank i zmienić logowanie do konta. A nie możesz zmienić hasła logowania przez aplikację banku? W PKO BP nie ma z tym problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacekecaj Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Leszku, hasło do logowania jak najbardziej, ale login-u już niestety nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi