Fiflet Opublikowano 3 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2021 Cześć, jakieś 3 miesiące temu zbudowałem drona Dji f550 i znudził mi się dlatego chciałbym przebudować go na samolot. Zdjęcie drona: Chodzi mi o to aby wykorzystać jak najwięcej silników i części, dokupiłem 6 szt. serw 9g i z tego chciałbym zrobić samolot. Miałby z was ktoś pomysł na model samolotu z takimi śmigłami i może 4 silnikami? Pozdrawiam Filip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 3 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2021 Na 4 silnikowy bombowiec jak znalazł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiflet Opublikowano 3 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2021 No właśnie chodzi o jakiś bombowiec mogę kupić jakiś piankowy model bez elektroniki na np. napolskimniebie.pl, albo mam endera 3 i mogę wydrukować go. Tylko problem mam z modelem, jaki model może być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 3 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2021 Zacznijmy może od tego jakie masz silniki, jakie śmigła i na jakim pakiecie latasz? Jak poszukasz to nawet i na samolot z sześcioma silnikami trafisz. Pytanie jak duży chcesz budować samolot, bo np ja zbudowałem 150cm bombowiec B-17 na małych silniczkach z racera 250. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiflet Opublikowano 3 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2021 Ja stawiam na 200cm rozpiętości. Pakiet to: TURNIGY 5000mAh 11,1v Silniki to: ReadyTosky RS 2212-920kv na silnikach i na mocy zabardzo się nie znam Tak żeby dopasować się wielkością śmigieł albo śmigła można kupić większe lub mniejsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 3 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2021 Znajduję, że one coś mają ok 600g na śmigle 10cali i 450g na śmigle 8 cali. To możesz spokojnie z nimi zrobić model tak 2 - 3 kg do lotu w zależności od użytych śmigieł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiflet Opublikowano 3 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2021 No to masz jakiś pomysł na model? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek1925 Opublikowano 3 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2021 Godzinę temu, Filip2010 napisał: No to masz jakiś pomysł na model? Poprzeglądaj różne samoloty i napewno coś wpadnie Ci w oko, tak na szybko 6 silnikowy model to np Focke-Wulf Ta 400. Kadłub w miarę kwadratowy, i wykorzystasz wszystkie silniki. Ale to szybka propozycja 6 silnikowego samolotu. Wybierzesz to co Tobie będzie pasować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 3 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2021 B17 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiflet Opublikowano 4 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2021 6 godzin temu, japim napisał: B17 Myślałem o tym ale zależy mi na wykorzystaniu jak najwięcej części z drona Messerschmitt Me 323 Gigant - są i latające giganty Macie jakieś inne pomysły, nie mogę znaleźć bo mało było 6 silnikowych bombowców Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiflet Opublikowano 4 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2021 Janie mam pomysłu na samolot? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 4 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2021 "Twoje małpy - Twój cyrk" jak to się mawia. Jak nie masz pomysłu to go odpuść - po co się męczyć z czymś do czego nie masz przekonania? Kultowego B17 nie chcesz - a 6 silnikowych nie ma. Sam widzisz - masz sprzeczne oczekiwania - my ich za Ciebie nie rozwiążemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiflet Opublikowano 4 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2021 Myślałem nad B17 i chyba on będzie tym właściwym, to nic że zostaną mi 2 silniki będą zapasowe. A B17 bardziej z pianki czy z drukarki? I 200cm rozpiętości jak na pierwszy model to całkiem fajny model. Zabieram się za projektowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 4 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2021 B17 z drukarki jeszcze nie istnieje. Wiem że jest w projektowaniu - ale to zajmie ze 3-4 miesiące minimum. No i trzeba umieć latać modelem samolotu aby lot trwał więcej niż 10 sekund, bo z drukarki w tym rozmiarze będzie drukował się jakieś 200 -300 godzin i szkoda rozwalić taką maszynę w pierwszym locie. Robert zrobił fajna maszynę. Myślę ze to najprostsza droga aby nie wyważać otwartych drzwi. Jeżeli nie budowałeś wcześniej samolotów to radze ostudzić swoje zapędy i zbudować jakiegoś prostego trenerka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiflet Opublikowano 4 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2021 Nie wiem spróbuję nie zaszkodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 4 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2021 Ehh... młodość. Tyle wolnego czasu, tyle zapału... ? Zasiadam i oglądam. EDIT: Polecam stosować interpunkcję. Nawet jak klikasz kciukiem z telefonu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiflet Opublikowano 4 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2021 Mam już malutki kawałek. Tylko u mnie będzie na początku 2 łopatowe śmigło. Może za 2 tygodnie skończę projektowanie?. A ceny w Internecie koszt takiego modelu to nawet 100$ to trochę PLN. A tam gdzie jest to kółko żółte planuję wrzucić silnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 4 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2021 Mi podobają się Convair B-36 Peacemaker Latécoère 631 3 godziny temu, Filip2010 napisał: I 200cm rozpiętości jak na pierwszy model to całkiem fajny model. tak zapytam, umiesz latać samolotami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiflet Opublikowano 4 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2021 No nigdy nie latałem, ale coś tam wiem o nich może będę umiał. 2 godziny temu, robertus napisał: Convair B-36 Peacemaker Widziałem go ale bardziej podoba mi się B 17. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 4 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2021 4 minuty temu, Filip2010 napisał: No nigdy nie latałem, ale coś tam wiem o nich może będę umiał. Obczaj ten symulator i popróbuj się, będziesz wiedział więcej. W dronie jak Ci się coś pokiełbasi to puszczasz drążek i się zatrzymuje. W samolocie tak to nie działa i kończy sie glebą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi