robertus Opublikowano 9 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2021 Czołem, tak się zastanawiam, jakie pakiety 6S macie w swoich modelach. Chodzi mi o takie modele budowane samemu, czyli lekkie a nie np modele Freewinga, które ważą po 3-4 kg. Obecnie latam EDF 70mm z 4S 3000mAh, Zastanawiam się, czy taki pakiet 6S 2700mAh byłby dobry, czy byłby za mały? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulusr Opublikowano 9 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2021 Robert, Przewrotnie odpowiem 1300mAh 6s wystarczy - jak się ktoś przyczepi - to mam taki zestaw który na pełnym gwizdku bierze 27A... Robert na Twoje pytanie chyba nie ma odpowiedzi. Za mało danych... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 9 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2021 20 minut temu, paulusr napisał: mam taki zestaw który na pełnym gwizdku bierze 27A wspomniałem, że chodzi o rozmiar EDF70, one zwykle biorą około 70A Taki np FMS 12 łopatkowy https://www.fmsmodel.com/product/fms-70mm-12-blade-6s-power-system-with-3060-kv1900-motor-pro/39/ Teoretycznie 2700mAh, ale życie weryfikuje dane katalogowe. Myślę sobie a jakby moje samoloty przerobić z 4S na 6S. EDF sie podmieni bez problemu, Pakiet musiałby ważyć mniej więcej jak mój 4S 3000mAh (320g), żebym nie musiał pruć kadłubów. Taki 6S 2700mAH waży 395g. trochę dużo, ale może dołożę coś na ogonie i się zbalansuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 9 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2021 Polecam https://www.ecalc.ch/?loggedout=1 Masz i program dedykowany do edfów Co prawda płatne, ale przy budowie/przebudowie elektryków bezcenne narzędzie, a cena nie jest zaporowa. Ja większość odpowiedzi na tego typu i podobne pytania znajduję symulując w którymś z programów ecalca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 9 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2021 Wow, sporo parametrów do wypełniania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 9 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2021 Ale wierz mi że działa, ja od gdzieś dwóch, może trzech lat wszelkie dywagacje o zespole napędowym zaczynam od symulacji w ecalcu. W przypadku akrobatów sprawdzało mi się to doskonale 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulusr Opublikowano 9 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2021 I bardzo dobrze sprawdza się zarówno przy śmigłach jak i EDF Też go polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi