PiotrSzmagier Opublikowano 21 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2021 Witam, po udanym locie modelu treningowego z poprzedniego wątku, miałem robić Legacego pod silnik moki i ternowac latanie na treningowym, ale Żona mnie prosiła żebym go nie rozbił, więc muszę zrobić nowy model do treningów, jak najprostszy. Zakupiłem dziś zestaw firmy model making i zaczynamy? Tak mnie też nachodzi myśl że muszę kupić jakiś prosty silnik do niego bo trochę szkoda będzie os maxem orać ziemię ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symon5 Opublikowano 21 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2021 Duzi chłopcy robią większe modele ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrSzmagier Opublikowano 21 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2021 18 minut temu, symon5 napisał: Duzi chłopcy robią większe modele ? Ja to wiem, ale nauczyć się podstaw musze na czymś mniejszym i tańszym ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylkub Opublikowano 21 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2021 To może coś takiego? RightFax Web Access.url.pdf Zeskanowany dokument.pdf 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 21 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2021 Piotr, zobacz jeszcze tutaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrSzmagier Opublikowano 21 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2021 11 minut temu, sylkub napisał: To może coś takiego? RightFax Web Access.url.pdf 392 kB · 0 pobrań Zeskanowany dokument.pdf 569 kB · 0 pobrań Pośredni przed Legacym, czy zamiast niego? Nie brnąć w akrobatki na 2,5ccm ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 21 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2021 Rób rób.Jak sie małym nauczysz to dużym łatwiej jest latać.Ile dałeś za ten zestaw z makinga? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrSzmagier Opublikowano 21 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2021 15 minut temu, Grzesiek napisał: Rób rób.Jak sie małym nauczysz to dużym łatwiej jest latać.Ile dałeś za ten zestaw z makinga? dokładnie 189zł w lokalnym Częstochowskim sklepie modelarskim. w zestawie, poza elementami do budowy modelu, jest zbiornik, linki i uchwyt sterowniczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylkub Opublikowano 21 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2021 Godzinę temu, PiotrSzmagier napisał: Pośredni przed Legacym, czy zamiast niego? Nie brnąć w akrobatki na 2,5ccm ? jako pośredni , jak już kupiłeś to zrób jeszcze jednego na 2,5 ccm ale następny rób większy ,Cap też doskonale lata ,mój syn takim latał w młodości .Skrzydła wycinane ze styropianu, reszta balsa + łoże sinika bukowe. Silnik 6,5 ccm . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Tomzik Opublikowano 24 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2021 Podejrzewam, że będzie nieco lepiej latał niż ten który miałeś w Tuszowie będziesz miał dwa modele, jak opanujesz podstawową akrobacja to siadaj na duży model którym się łatwiej i pewniej lata. Będzie już potem z górki W Częstochowie Piotr W. pewnie pomoże w nauce akrobacji 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrSzmagier Opublikowano 24 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2021 27 minut temu, Robert Tomzik napisał: W Częstochowie Piotr W. pewnie pomoże w nauce akrobacji W Piotrku W. cała nadzieje na moja naukę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Tomzik Opublikowano 24 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2021 Asysta osoby która to potrafi znacznie skróci czas nauki ja uczyłem się sam i zeszło cały intensywny sezon na opanowanie programu od wiosny do jesieni. Opanowanie mam na myśli jako takie wykonanie figur dalekich od takich jak powinny wyglądać 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macek997 Opublikowano 24 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2021 W Częstochowie nie tylko Piotr W lata na uwięzi w kategorii F2B. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrSzmagier Opublikowano 24 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2021 38 minut temu, macek997 napisał: W Częstochowie nie tylko Piotr W lata na uwięzi w kategorii F2B. ? No proszę, musimy się jakoś zgadać na latanie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Tomzik Opublikowano 27 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2021 W dniu 24.05.2021 o 22:17, macek997 napisał: W Częstochowie nie tylko Piotr W lata na uwięzi w kategorii F2B. ? No to jest już więcej chętnych kiedy wpadniesz na jakieś zawody??? Najbliższe Mistrzostwa Polski 18-20.06, następne tydzień później 26-27.06 w Wierzawicach Latasz już kilka lat - najwyższa pora się pokazać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrSzmagier Opublikowano 17 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2021 Tyle mi się udało zrobić w tak zwanym międzyczasie. Silnik Mvvs też już dotarł 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej68IX Opublikowano 18 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2021 Gdyby ktoś był chętny na taki model z silnikiem MK-12 (potężna kompresja) to proszę pisać. U mnie on już raczej nie poleci. Przy odbiorze osobistym dam resztkę ORYGINALNEGO paliwa. Serdecznie pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Tomzik Opublikowano 21 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2021 W dniu 17.06.2021 o 21:21, PiotrSzmagier napisał: Tyle mi się udało zrobić w tak zwanym międzyczasie. Silnik Mvvs też już dotarł Elegancko, działaj Piotrze szkoda, że nie wpadłeś na Mistrzostwa Polski, ale zapraszamy na kolejne zawody, w ten weekend w Wierzawicach. Będzie dużo zawodników zza granicy, będzie na co popatrzeć i nie tylko w F2B. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrSzmagier Opublikowano 21 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2021 30 minut temu, Robert Tomzik napisał: Elegancko, działaj Piotrze szkoda, że nie wpadłeś na Mistrzostwa Polski, ale zapraszamy na kolejne zawody, w ten weekend w Wierzawicach. Będzie dużo zawodników zza granicy, będzie na co popatrzeć i nie tylko w F2B. Dzięki, niestety nie mogłem być i za tydzień też się nie uda, sprawy zawodowe mnie ostatnio bardzo zajmują i czasu nie mam dosłownie na nic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Tomzik Opublikowano 21 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2021 Rozumiem, w każdym bądź razie działaj nad modelem, a w między czasie lataj póki ładna pogoda jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi