PiotrSzmagier Opublikowano 21 Maja 2021 Opublikowano 21 Maja 2021 Witam, po udanym locie modelu treningowego z poprzedniego wątku, miałem robić Legacego pod silnik moki i ternowac latanie na treningowym, ale Żona mnie prosiła żebym go nie rozbił, więc muszę zrobić nowy model do treningów, jak najprostszy. Zakupiłem dziś zestaw firmy model making i zaczynamy? Tak mnie też nachodzi myśl że muszę kupić jakiś prosty silnik do niego bo trochę szkoda będzie os maxem orać ziemię ?
PiotrSzmagier Opublikowano 21 Maja 2021 Autor Opublikowano 21 Maja 2021 18 minut temu, symon5 napisał: Duzi chłopcy robią większe modele ? Ja to wiem, ale nauczyć się podstaw musze na czymś mniejszym i tańszym ?
sylkub Opublikowano 21 Maja 2021 Opublikowano 21 Maja 2021 To może coś takiego? RightFax Web Access.url.pdf Zeskanowany dokument.pdf 1
PiotrSzmagier Opublikowano 21 Maja 2021 Autor Opublikowano 21 Maja 2021 11 minut temu, sylkub napisał: To może coś takiego? RightFax Web Access.url.pdf 392 kB · 0 pobrań Zeskanowany dokument.pdf 569 kB · 0 pobrań Pośredni przed Legacym, czy zamiast niego? Nie brnąć w akrobatki na 2,5ccm ?
Grzesiek Opublikowano 21 Maja 2021 Opublikowano 21 Maja 2021 Rób rób.Jak sie małym nauczysz to dużym łatwiej jest latać.Ile dałeś za ten zestaw z makinga?
PiotrSzmagier Opublikowano 21 Maja 2021 Autor Opublikowano 21 Maja 2021 15 minut temu, Grzesiek napisał: Rób rób.Jak sie małym nauczysz to dużym łatwiej jest latać.Ile dałeś za ten zestaw z makinga? dokładnie 189zł w lokalnym Częstochowskim sklepie modelarskim. w zestawie, poza elementami do budowy modelu, jest zbiornik, linki i uchwyt sterowniczy.
sylkub Opublikowano 21 Maja 2021 Opublikowano 21 Maja 2021 Godzinę temu, PiotrSzmagier napisał: Pośredni przed Legacym, czy zamiast niego? Nie brnąć w akrobatki na 2,5ccm ? jako pośredni , jak już kupiłeś to zrób jeszcze jednego na 2,5 ccm ale następny rób większy ,Cap też doskonale lata ,mój syn takim latał w młodości .Skrzydła wycinane ze styropianu, reszta balsa + łoże sinika bukowe. Silnik 6,5 ccm .
Robert Tomzik Opublikowano 24 Maja 2021 Opublikowano 24 Maja 2021 Podejrzewam, że będzie nieco lepiej latał niż ten który miałeś w Tuszowie będziesz miał dwa modele, jak opanujesz podstawową akrobacja to siadaj na duży model którym się łatwiej i pewniej lata. Będzie już potem z górki W Częstochowie Piotr W. pewnie pomoże w nauce akrobacji 1
PiotrSzmagier Opublikowano 24 Maja 2021 Autor Opublikowano 24 Maja 2021 27 minut temu, Robert Tomzik napisał: W Częstochowie Piotr W. pewnie pomoże w nauce akrobacji W Piotrku W. cała nadzieje na moja naukę
Robert Tomzik Opublikowano 24 Maja 2021 Opublikowano 24 Maja 2021 Asysta osoby która to potrafi znacznie skróci czas nauki ja uczyłem się sam i zeszło cały intensywny sezon na opanowanie programu od wiosny do jesieni. Opanowanie mam na myśli jako takie wykonanie figur dalekich od takich jak powinny wyglądać 1
macek997 Opublikowano 24 Maja 2021 Opublikowano 24 Maja 2021 W Częstochowie nie tylko Piotr W lata na uwięzi w kategorii F2B. ?
PiotrSzmagier Opublikowano 24 Maja 2021 Autor Opublikowano 24 Maja 2021 38 minut temu, macek997 napisał: W Częstochowie nie tylko Piotr W lata na uwięzi w kategorii F2B. ? No proszę, musimy się jakoś zgadać na latanie ?
Robert Tomzik Opublikowano 27 Maja 2021 Opublikowano 27 Maja 2021 W dniu 24.05.2021 o 22:17, macek997 napisał: W Częstochowie nie tylko Piotr W lata na uwięzi w kategorii F2B. ? No to jest już więcej chętnych kiedy wpadniesz na jakieś zawody??? Najbliższe Mistrzostwa Polski 18-20.06, następne tydzień później 26-27.06 w Wierzawicach Latasz już kilka lat - najwyższa pora się pokazać
PiotrSzmagier Opublikowano 17 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 17 Czerwca 2021 Tyle mi się udało zrobić w tak zwanym międzyczasie. Silnik Mvvs też już dotarł 1
Andrzej68IX Opublikowano 18 Czerwca 2021 Opublikowano 18 Czerwca 2021 Gdyby ktoś był chętny na taki model z silnikiem MK-12 (potężna kompresja) to proszę pisać. U mnie on już raczej nie poleci. Przy odbiorze osobistym dam resztkę ORYGINALNEGO paliwa. Serdecznie pozdrawiam
Robert Tomzik Opublikowano 21 Czerwca 2021 Opublikowano 21 Czerwca 2021 W dniu 17.06.2021 o 21:21, PiotrSzmagier napisał: Tyle mi się udało zrobić w tak zwanym międzyczasie. Silnik Mvvs też już dotarł Elegancko, działaj Piotrze szkoda, że nie wpadłeś na Mistrzostwa Polski, ale zapraszamy na kolejne zawody, w ten weekend w Wierzawicach. Będzie dużo zawodników zza granicy, będzie na co popatrzeć i nie tylko w F2B.
PiotrSzmagier Opublikowano 21 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 21 Czerwca 2021 30 minut temu, Robert Tomzik napisał: Elegancko, działaj Piotrze szkoda, że nie wpadłeś na Mistrzostwa Polski, ale zapraszamy na kolejne zawody, w ten weekend w Wierzawicach. Będzie dużo zawodników zza granicy, będzie na co popatrzeć i nie tylko w F2B. Dzięki, niestety nie mogłem być i za tydzień też się nie uda, sprawy zawodowe mnie ostatnio bardzo zajmują i czasu nie mam dosłownie na nic
Robert Tomzik Opublikowano 21 Czerwca 2021 Opublikowano 21 Czerwca 2021 Rozumiem, w każdym bądź razie działaj nad modelem, a w między czasie lataj póki ładna pogoda jest
Rekomendowane odpowiedzi