Way Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Jeeezus Maria Olo! Nawet nie wiesz jak się teraz czuje! Kamien z serca mi spadł!!! Moję modlitwy pomogły Cieszę sie bardzo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Olo jesteś usprawiedliwiony,ale żeby było mi to ostatni raz Pozdrowienia Heniek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Witam. OLO Bardzo się cieszę że się odezwałeś. Życzę ci abyś jak najszybciej odzyskał pełnię sił i spotkał się z nami. Pozdrawiam Adam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Pindral Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Niech żyje OLO!!!!!!!!! Bez Ola to szczerze mówiąc jakoś pusto i smutno mi było. Olo zawesze był i mam nadzieję że juz będzie... Co do faktu "blokowania dnia przez Wicherki" - po to własnie impreza jest dwudniowa i sobota jest dniem miłośników tej konstrukcji. Przykro, że muszę o tym przypominać, jak i to że regulamin i program pisałem z nadzieją, że zostanie przeczytany przez wszystkich... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ludwik1 Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Ja też nawiedziłem piknik w niedzielę i mam kilka fotek Trochę większe w mojej galerii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 ten kot ............eh a w realu Robert fajny gość !!!!! Ludzie zaliczajcie wszystkie imprezy gdzie się da ! sieć nie przekazuje emocji czy charakteru rozmówcy .... jak powiedział Arnold ( wodnosamoloty ) dopiero w realu oceniamy wartość człowieka Parę osób z forum działało mi na nerwy a okazuje się że w realu są fantastyczni !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_G Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Witam Miałem okazję być jako obserwator bodajże na drugim lub trzecim zlocie Wicherków. Mimo, iż był to jeden z pierwszych pikników, już wtedy czuło się wspaniałą atmosferę. Pytanie jednak związane jest z tegorocznym zlotem. Czy, gwoli propagowania dobrych wzorców dla kolejnych wykonań, ktoś ma lub mógłby wskazać zdjęcia Wicherków, tegorocznych medalistów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Wrzuciłem foty najładniejszych wicherków (wg.mnie) już w tym temacie. Najlepiej bez watąpienia latał wicherek z Bydgoszczy Piotra K. - model miał lotki i kręcił pełną akrobację z lotem plecowym włącznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_G Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Witam Nie ukrywam, iż z racji dużej sympatii dla Wicherka przejrzałem zdjęcia zarówno z tego wątku jak i z wielu innych wątków związanych z Wicherkiem zarówno na tym jak i na innych forach poświęconych temu modelowi. Jedne modele podobają mi się bardziej, inne mniej ale jest to oczywiście moje subiektywne odczucie. Jeśli chodzi o niniejszy wątek dotyczący tegorocznego piknika, to w nawiązaniu do postu Piotra Pindrala zawierającego oficjalne wyniki rozegranych konkurencji, to z przyjemnością oprócz nazwisk zwycięzców zobaczyłbym zdjęcia zwycięzców i ich modeli zarówno w kategorii Wicherków jak i oldtimerów z podstawowymi informacjami technicznymi, choćby w zakresie takim jak podał w ostatnim poście robert12160. Było nie było nie są to już osobiste subiektywne odczucia poszczególnych osób dotyczące modeli czy ich lotów, ale wyniki oficjalnie rozegranych konkurencji, gdzie najlepsze modele mogą stanowić jakiś wzór dla innych modelarzy, choćby dla wykonań modeli na przyszłoroczny piknik, zwłaszcza tych wykonywanych z zamiarem uczestnictwa w poszczególnych konkurencjach. Może jest to mała prośba do organizatora do uwzględnienia w przyszłym roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Malinn coś Ci się pomieszało Wicherek to nie akrobat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Pindral Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Bardzo słusznie! „Wicherek” to nie jest akrobat, to maszynka retro, klasyk, model do majestatycznego latania po niebie. Kunszt pilota można zaprezentować nie tylko wykonując akrobację ale i w wydawałoby się prostym „płaskim” locie. Czy ktoś zabytkowym Fordem T driftuje? No właśnie... Co do zdjęć i opisów „Wicherków” goszczących na imprezie to przygotowałem tabelę zawierającą dane techniczne, wypełniał ją Pan Greard z „Modelarza” i aktualnie jest w jego posiadaniu. Myślę, że wkrótce ukaże się ona bądź na łamach tego miesięcznika a jeśli nie to zamieścimy ją tutaj. Bardzo proszę o kilkudniową cierpliwość J Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Witam Parę fotek z rzeczonego Pikniku A ten "rodzynek" przybył pociągiem z okolic bodajże Bielsko-Białej ( Wicherek - szybowiec) A tym dwóm na skutek szoku spożywczo-termicznego ;D coś dziwnego na głowach porosło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_433 Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 a ja jestem ciekawy czy WICHEREK 125 SUPER GIGANT otrzymał jakąs nagrode , bo wiekszego jeszcze w POLSCE nie widziałem modelu Wicherka ???????????????? i to pytanie kieruje do organizatora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_G Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Dzięki Piotrze za informację o tabelce z danymi technicznymi. Czekamy więc na "Modelarza". Jeśli jeszcze będą przyporządkowane do tabeli jakieś zdjęcia to w ogóle będzie pięknie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Pindral Opublikowano 7 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 Zachecam do zajrzenia : http://lotniczapolska.pl/Wicherek-–-model-klasyczny-i-uniwersalny,8800 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Pindral Opublikowano 21 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2009 W "Modelarzu" we wrześniu ukaże się zapowiedź reportażu okraszona zdjeciami a główny materiał pójdzie za miesiąc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Way Opublikowano 22 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2009 Piotrku, to kiedy będzie zakonczenie sezonu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Pindral Opublikowano 23 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 Kurcze.... wolny weekend mam dopiero 10 - 11 października... a wtedy to z pogodą może być różnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Way Opublikowano 23 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 Bywało gorzej A i tak bym sie zjawił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 23 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 Witam. My oczywiście też . Pozdrawiam Adam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.