tom234 Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Witam wszystkich Czy ktoś pomoże w nauce pilotażu nie mam jeszcze własnego modelu zobaczę jak mi pójdzie to coś kupię na miarę moich umiejętności . Mieszkam w Pamiątkowie 30 km od Poznania i 12 km od Szamotuł mogę dojechać do 40 km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_tom Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Może zacznij od nauki latania na symulatorze i/lub zapisz się do jakiegoś klubu, modelarni itd... jeżeli coś działa w okolicy. Jeżeli jeszcze nigdy nie latałeś i jeśli nie masz kumpli modelarzy, raczej ciężko Ci będzie znaleźć chętnego, który da Ci swój model i swoje radio do ręki, żebyś się uczył latać... Musiałby się znaleźć ktoś, kto dysponuje dwoma nadajnikami w układzie instruktor - uczeń i jest w stanie spędzić z Tobą wiele godzin na nauce... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom234 Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Witam Myślałem że to szybciej idzie niż wiele godzin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom234 Opublikowano 1 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2021 Witam czy na początek przygody z szybowcami Volantex RC Elektroszybowiec Ranger 2000 FPV 757-8 PNP dobry będzie czy coś innego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 2 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2021 Cześć. Jeżeli ci Rogoźno niedaleko to zapraszam na priv. Mamy fajna łączkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2021 Ja zanim polecialem moim pierwszym modelem za 50$ to 4 lata trenowalem na symulatorze oczywiscie w wolnym czasie. Na poczatku zupelnie mi nie szlo i kazdy start nie konczyl sie ladowaniem tylko gleba ale w symulatorze to nic nie kosztuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 2 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2021 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2021 18 minut temu, grzegor napisał: Erwin co Ty kurde pierdolis? Nie jedź ewidentnie zielonemu chłopakowi farmazonów o jakichś pieniądzach. Jak ktoś czai o co chodzi to polata za małe pininondze. Tylko musi czaić Symulator modeli ? spoko ? Erwin k...a ogarnij się Weź przestań pierdolić bo robi się słabo. kurwa Ja na symulatorze sie uczylem wiec nie nie ma potrzeby kupowac i rozbijac modelu aby nauczyc sie latac. Nawet majac juz model latam sobie w wolnych chwilach na symulatorze doskonalajac umiejetnosci pilotazu. Widac, ze nie masz zielonego pojecia o lataniu (o modelarstwie juz nie wspomne). Tu nie ma nic do "czajenia" bo trzeba wyrobic sobie pewne nawyki a to wymaga wielu godzin treningu cos jak gra na pianinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 2 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2021 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2021 W dniu 2.09.2021 o 14:53, grzegor napisał: W cholerę jest tu gości którzy wpierdalają takich jak my na śniadanie więc nie pierdol. A że jeszcze h się orientujesz w temacie. Dobra Kolego powodzenia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2021 Jak bym chcial o lataniu porozmawiac to mam z kim uwierz mi i to nie na forum tylko na lotnisku bo sa tam ludzie, ktorzy znaja sie na tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyś63 Opublikowano 2 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2021 Każdy model ze śmigłem pchającym np. BETA i jego klony plus symulator. Ja tak robiłem, bo brak doświadczonych modelarzy w okolicy. Proszę kolegów o szacunek dla nas wszystkich. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekooral Opublikowano 2 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2021 Koledzy proponuję aby kłócić się na priv. Z tej waszej niepotrzebnej kłótni nic dobrego nie wyniknie. Przepraszaszam że się w to wtrąciłem ale nie miałem złych zamiarów. A odnośnie nauki latania, to symulator jest jak najbardziej wskazany na początku. Uczy przedewszyskim odruchów oraz orientacji. Jak masz możliwość polatać z kimś na dwóch aparaturach na zasadzie uczen-trener było by super. Zawsze też możesz zakupić lub zrobić tani model i łatwy w naprawie. Taki do nauki latania. Chodźby szybowiec z lidla, trudno rozbić a łatwo naprawić. Niestety początki nie zawsze są bez strat. Nawet doświadczeni modelarze niestety czasem ubijają swoje modele. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 2 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2021 Przepraszam za całą niepotrzebną dyskusję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi