Ryszard_I Opublikowano 9 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2021 Jeżeli nie wiesz jak wejść w menu odbiornika to Ci podpowiadam - w menu nadajnika za pomocą zakładki "telemetry" wejdź w menu odbiornika. Nie strzelaj focha tylko bierz się do roboty ?. Jeżeli to co masz zrobione na GR-16 nie zajmuje więcej jak 6 kanałów a elektroszybowiec z dwoma lotkami nie zajmuje ponieważ wystarczy 5 kanałów, to jest to do ustawienia na GR-12. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy 54 Opublikowano 9 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2021 Na GR-16 ustawiałem (nie korzystając z instrukcji) - 2 godziny. A dwa dni nie mogłem ustawić na GR-12L. Spróbuj sam, jak prosiłem . Ale ja jeszcze powalczę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psiwak Opublikowano 9 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2021 Tomek nie obraz się ale jesteś … skoncentrowany na czymś innym. przeczytaj jeszcze raz co wszyscy tobie napisali. I to nie jest teoria tylko rzeczywistość. Osobiście mam w dlg taki odbiornik i używam telemetrii i zamieniłem w nadajniku kanały jak opisywałem tobie wcześniej. Jeżeli nie potrzebujesz dołączyć żadnego czujnika to wchodzisz poprzez nadajnik w ustawienia odbiornika i tam ustawiasz ze kanał 5 (odbiornika gr12) nie działa jako. Port telemetrii tylko kanał 5. Jak to zrobić poprzez nadajnik, polecam lekturę instrukcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy 54 Opublikowano 9 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2021 Zgadza się , ale 5-ty w odb. potrzebuje do sensora napięcia pakietu. A na 5-tym w nad. chodzi lotka prawa Aile2. Lotka Aile1 chodzi tu i tam na 2-gim. Więc jak na wstępie pisałem problem w tym jak przerzucić 5-ty na 6-ty w nadajniku. Btw. Masz ten nadajnik HoTT MZ-18 , czy tak "teoretycznie" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psiwak Opublikowano 10 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2021 To w takim razie (jak masz czujnik) użyj w nadajniku funkcji TX OUT SET wybierając CH5 OUT 6 instrukcja strona 18 i problem będzie rozwiązany. nie mam tego radia ale ideologia Graupnera jest taka sama jak na razie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy 54 Opublikowano 11 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2021 Odpuściłem z zamianą lotek na klapy do lądowania. Zamiast tego zrobiłem mixy do beczki (w lewo i prawo). Mam już mixy do spiral (płaskiej i stromej). Więc moją pianką Alpha 1500 - można robić akrobacje. Oczywiście mnie to dłuuuugo nie grozi, bo nigdy nie latałem. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Market Opublikowano 11 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2021 To tak jakbyś napisał, że jeszcze nigdy nie kierowałeś samochodem, ale odpuściłeś sobie hamulce, ale za to zrobiłeś miksy do driftu w lewo i w prawo. Od d strony zaczynasz. Nie ma jednego ustawienia sterów (miksów) do danej figury akrobacji, tak jak nie ma jednego ustawienia kierownicy do skrecania samochodem - trzeba na bieżąco korygować. I tak samo w samolocie. Wychylenia sterów są dynamiczne i zmienne w zależności od fazy figury oraz zmienne aby na bieżąco korygować przebieg figury. Ha - nawet zwykły poprawny zakręt wymaga na bieżąco kontroli trzema sterami we wszystkich 3 osiach. Polataj najpierw z podstawowymi ustawieniami i wyrób nawyki jak działają poszczególne stery, a wtedy może zobaczysz co warto zautomatyzować miksami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy 54 Opublikowano 11 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2021 Czytałem, że Alpha 1500 (z bebechami PNP) jest wolna i hamowanie klapami (których i tak tam nie ma) jest koniekonieczne. A co do mixów i akrobacji - napisałem zdanie że słowem dłuuuugo , bo jestem realistą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Market Opublikowano 11 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2021 Godzinę temu, Tommy 54 napisał: A co do mixów i akrobacji - napisałem zdanie że słowem dłuuuugo Raczej nigdy Bo jak dojdziesz do tego etapu to zobaczysz, że miksami się tego nie robi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy 54 Opublikowano 11 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2021 Wiem, że powinno się to robić wolantami, ale to wymaga setek godzin dochodzenia do idealnej manualności i koordynacji. W moim wieku, raczej odpada...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi