jacekplacek Opublikowano 29 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2021 Mam pakiet NiMh 4 ogniwa do nadajnika, na co nowszego można to wymienić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 5 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2021 Jacku poproszę o kontakt bo PW nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarobest Opublikowano 5 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2021 Moim zdaniem najszybciej i najprościej zmienić na nowy pakiecik NiMh tylko z Eneloopów, albo robiony samemu, albo gotowy - bo takie też chyba są. Będzie trzymać długo, praktycznie bez samorozładowania, a i z ładowaniem wielkiego problemu nie będzie, bo aż tak nie trzeba dbać o efekt pamięci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekplacek Opublikowano 13 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2021 dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter1978 Opublikowano 13 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2021 W dniu 5.10.2021 o 18:21, czarobest napisał: Moim zdaniem najszybciej i najprościej zmienić na nowy pakiecik NiMh tylko z Eneloopów Miałem ten sam problem na początku sezonu, seryjny pakiet z nadajnika padł i tez pytałem i podobną odpowiedź otrzymałem. Kupiłem nowy pakiet i naprawdę nie mam powodów do narzekania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 13 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2021 W dniu 5.10.2021 o 18:21, czarobest napisał: Moim zdaniem najszybciej i najprościej zmienić na nowy pakiecik NiMh tylko z Eneloopów, albo robiony samemu, albo gotowy - bo takie też chyba są. Będzie trzymać długo, praktycznie bez samorozładowania, a i z ładowaniem wielkiego problemu nie będzie, bo aż tak nie trzeba dbać o efekt pamięci. Dokładnie tak. Używam już około 5 lat w dwóch nadajnikach bez żadnego poroblemu. To bardzo dobre akumulatory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Termos Opublikowano 9 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2022 Ja do nadajnika Spektrum na 4 ogniwa zapakowalem malego Lipo2S...dziala i dzaiala..i ciage dziala... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latacz Opublikowano 10 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2022 enelopy. trwalsze, bezpieczniejsze od wszelkich litowych i praktycznie bezobsługowe. mam w 2 nadajnikach -nadal w idealnej kondycji jeden z pakietów ma koło 10 lat... drugi 5. 3eci pakiet nie wiem -po kilku latach sprzedałem sprawny z nadajnikiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
izonix Opublikowano 10 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2022 W dniu 9.02.2022 o 17:50, Termos napisał: Ja do nadajnika Spektrum na 4 ogniwa zapakowalem malego Lipo2S...dziala i dzaiala..i ciage dziala... Witam. To lipo ma wyższe napięcie od 4 ogniw. Ograniczałeś jakoś napięcie lipa, czy podłączyłeś bezpośrednio? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Termos Opublikowano 10 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2022 Nic nie robilem..przylutowałem kabelki i tyle w temacie..ale tez sie zastanawialem nad tym napieciem.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
izonix Opublikowano 10 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2022 Długo już tak działa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latacz Opublikowano 10 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2022 Nie ważne czy długo -jedno radyjko wytrzyma zwiększone napięcie, inne nie... ot ruletka. Czasem producent nadajnika dopuszcza zasilanie 2s li-pol zamiast 4xni-mh -czasem nic o tym nie pisze -a próby - na własne ryzyko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi