Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Rawen 75 Opublikowano 7 Listopada 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2021 Sporo czasu upłyneło. Ja sobie działam po cichaczu. Poznałem Edwarda-pozdrawiam i do zobaczenia znów w sezonie na Majorce! Ruski naleśnik, czyli coś z cyklu-to nie ma racji bytu, się nie liczy itd,itd. Ale do rzeczy-PAK-DA. Jeszcze nie ma go w flocie, u mnie dopiero powstaje, ale.... jest to konstrukcja oparta o moje doświadczenie w budowie, dlatego prawdę mówiąc jest to bardziej motoszybowiec delta z napędem EDF. Chodzi tutaj o wielkość (rozpiętość ponad 3m), masę ( to co na foto to aż1280 gram). Docelowo ma być jak najlżejszy-XPS ,,ażurowany", minimum kleju, węgiel. 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 7 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2021 Super! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tender79 Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2022 jaaaa ale szatan! Jak postępy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Rawen 75 Opublikowano 8 Maja 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2022 Witam i przepraszam, że tak piszę z doskoku. Czas mam zajęty, inne sprawy też trzeba pozamykać, inne zrealizować. Postępy są, choć nie obyło się bez komplikacji-rdzenie skrzydeł. Jak mówi stare przysłowie, chcesz mieć zrobione dobrze-zrób sam. Jak widać na zdjęciach już spasowane, z wklejonymi bagnetami (po dwa, węglowe rurki). Powoli zabiorę się za mechanikę płatów, i ich pokrycie. Turbinka EDF 80 mm, Freewinga, wentylator wybrałem ten ,,plastikowy", tylko dlatego, że na ,,aluminiowym" ma mniejszy ciąg. Tego zresztą nie mierzyłem, ale dmucha konkretnie-ponoć 3800g, nie wiem, pomierzę statycznie gdy będzie na kołach. Całość teraz waży 2080g, i nie jest źle. Jeszcze raz podkreślę-to ma być raczej szybowiec EDF, a nie czysta makieta. 5 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hukos1 Opublikowano 8 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2022 Super!!! Podobają mi się takie projekty! Coś innego niż wszystko dookoła...Trzymam kciuki za jego oblot? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekCichy Opublikowano 8 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2022 o la puta ale to wielkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 9 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2022 Jak jeszcze dołożysz migające Ledy na nocne loty, to na bank pojawia się doniesienia o UFO... albo rosyjskich "szpion V-dronach"... Ale koncepcja super... technologia stealth... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekCichy Opublikowano 18 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2023 I jak polecial? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi