TomTech Opublikowano 11 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2022 A tak wygląda jeden który zrobiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 11 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2022 Super i dziękuje bardzo za pomoc niestety plików ze schematami nie mogę otworzyć bo to format .PCB tak ze pewnie będę projektował płytkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTech Opublikowano 12 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2022 Zainstaluj program eagle BITY low 0xE4 hig 0xD9 regulator dwukierunkowy 2pcb FINAL2 reely.brd regulator dwukierunkowy final 1pcb.brd AVT5190_x4.pdf AVT5190regulator dip.pdf AVT51901_TOP.pdf AVT51901_TOP_MIRROR.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 12 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2022 Eagle mam ale chyba nie otworzy choć nie próbowałem jak w miarę sprawnie poruszam się w Eagle to postanowiłem się uczyć KiCad i na razie kiepsko idzie. Przegladam pliki i szkoda ze schematu tez nie dałeś bo chyba nie dokończone bo brakuje parę połączeń chyba ale dzięki bardzo za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTech Opublikowano 12 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2022 Schemat https://ep.com.pl/files//2493.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 12 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2022 Ten mam ale w Eagle czyli .sch myślę że zrobie jednak smd w eagle pol schematu nagryzmoliłem ? na dzis mam dosć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTech Opublikowano 12 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2022 Nie w eagle nie mam niestety. Pochwal się potem jak Ci wyszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 12 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2022 Jasne żaden problem, to jak narysowałeś pcb ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTech Opublikowano 12 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2022 Ja nie rysowałem to jest oryginalne wykonanie AVT kiedyś wydali wersje przewlekaną a potem unowocześnili do wersji smd, ja tylko z tych plików BRD eagle co Ci dałem (wersja przewlekana) zrobiłem wydruk na termo transfer i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 12 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2022 A ok rozumiem chyba się nie obejdzie bez interwencji w program bo piny nie pasują ale na szczęście jest .bas a coś tam pisałem w bascomie wiec powinno się udać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 13 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2022 Jeszcze raz Cie zapytam czy ten wsad jest symetryczny ? czyli 100% przód i 100% tył ? mnie tylko to interesuje bo ma sterować sterem kierunku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTech Opublikowano 13 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2022 Ja nie zauważyłem różnicy przód tył. Jest też wersja smd do pobrania z archiwum elektroniki praktycznej to nie będziesz musiał kombinować z programem. Teraz jeszcze czytałem opis i tam jest napisane że do tyłu 50% więc teraz już sam nie wiem na samym silniku nie widziałem różnicy. A może będzie to można zmienić w bascomie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 13 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2022 pewnie tak ze w kodzie można zmienić a jak znaleźć to archiwum ? Nie wiem gdzie szukać. Jakbyś mógł poszukać i znaleźć to mi ułatwi prace. Googlałem i nie znalazłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 28 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2022 Zrobiłem model regulatora na Atmega8 i nie działa, mordowałem się ze dwa dni poszukując błędu a mając tez plik .bas wgrałem do bascoma i skompilowałem po czym porównałem pliki i ogromne różnice i teraz pytanie co jest dobre czy nie działający ,bin/hex podany tu w tej paczce czy listing programu. Ciekawe czy AVT podaje błędne pliki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 29 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2022 nic mi nie pozostaje jak napisać własny program posiłkując się plikiem bas, pomysł z kalibracją jest trochę poroniony a i w mostki H by się przydało dąć parę elementów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-mir Opublikowano 30 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2022 Otworzyłem w Bascomie ten plik bas o którym mówisz i przy kompilacji zgłasza błędy. W podprogramie "Licz" który mierzy długość impulsu są wstawki w asemblerze i trzeba poprzedzać je wykrzyknikami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 30 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2022 Tak wiem, kompiluje mi sie prawidłowo , na razie nie wiem jaka to wersja bo pewnie jedna z pierwszych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-mir Opublikowano 30 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2022 Dopiero teraz się zorientowałem, że ten artykuł w "Elektronice Praktycznej" jest autorstwa Wiktora Lessa, który ten projekt prowadził na stronie Alexa. Widzę, że ostatni wpis należy do Ciebie Znalazłem w swoich archiwach ściągnięte 2 wsady do procesora i pdf-a z opisem, które tu zamieszczam. Hamulec da się wyłączyć zworką. reg40.hex zreg40.hex regulator_dwukierunkowy_40.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 30 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2022 Owszem bo walczę a potrzebuje mieć regulator z symetryczny tył/przód z kontrolą akumulatora Pb, jeszcze mam wsad do procesora 12F675 ale programator stwierdza ze plik cos nie halo i tak to jest jak sam nie zrobię od początku do końca to ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-mir Opublikowano 30 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2022 Skoro masz źródła to chyba nie ma problemu z przerobieniem programu. Parę rzeczy można wywalić jak np. detekcja cel, skoro wiesz że aku będzie żelowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi