TomTech Opublikowano 30 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2022 Ja też gdzieś miałem te pliki z strony Alexa tylko wszystko prawdopodobnie przepadło szukałem ich dla Marka, to co miałem wysłałem. A jeszcze przyszło mi na myśl aby tą stronę otworzyć w może będzie możliwość pobrania plików. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 30 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2022 A szukałem w sieci tyle ze wszystko przepadło a co do bas to nie wiem czy to jest ostatni na razie model układu nie działa na biurku zaprogramowane wsady i juz nie wiem który był najnowszy a zeby było zabawniej to po bojach uruchomiłem w Linuxie programator TL866 CS i zgłasza mi ze plik ma zła sygnaturę owszem daje się zaprogramować ale czy będzie działać to już nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-mir Opublikowano 30 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2022 Kiedyś zrobiłem ten regulator do modelu auta i działał. Gdzieś go pewnie jeszcze mam. Myślę, że ta wersja programu z EP jest ostatnią, czyli 1.40 bo Wiktor nic o publikacji nie wspominał w swoim wątku a nawet nie udostępniał źródła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 6 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2022 W związku z tym ze zrobiłem błąd w budowie modelu układu mordowałem się z mostkiem H (ale nie mam tego złego co by na dobre nie wyszło) poświeciłem trochę czasu i okazało się że majfrendy produkują mostki H w rożnych wersjach jak i są gotowe układy scalone 1/2 mostka H za kwotę 5 zł w chinach o wydajnosci rzeczywistej az 43 A , analizujac układ z AVT niestety mostek nie będzie pracował prawidłowo poniżej 10V a wynika to z napięcia bramki tranzystora, czyli nie bedzie w pełni otwarty i będzie się niepotrzebnie grzał ale co dalej bo większość regulatorów ma wstecz ograniczony i w pływadłach jest niezbędne np. przy sterze strumieniowym a i nie ma kontroli akumulatorów Pb i NiMh na dodatek regulator odcina prace silnika co na środku wody raczej nie jest miłe, Usiłowałem się skontaktować z autorem projektu ale nie odpisuje wiec postanowiłem napisać program praktycznie od nowa bo np. kalibracja jest osobliwa w projekcie AVT a w innym na procesorze PIC nie mam jej wcale. Mysle ze pozostanę prze AT8 bo jest stosunkowo tani i dostępny. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi