jarek27 Opublikowano 19 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2022 O kurcze to teraz już się boję a jak mój też??będę słuchał rad ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek27 Opublikowano 21 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2022 Powoli rosne ? Muszę teraz zastanowić się nad napędem sterow bowdeny czy linki ..linki bardziej makietowe bardziej skomplikowane są ?czy iść na łatwiznę i zamontować bowdeny? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 21 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2022 Nie są skomplikowane, razwiązanie bardzo proste. W moim są o przekroju...0,1 mm i wytrzymałości kilku kilo czy jakoś tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek27 Opublikowano 21 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2022 A masz może Irku jakieś ściągi żebym mógł sobie to zobaczyć jak to jest zbudowane...nigdy z tego jeszcze nie korzystałem więc z chęcią bym to może wykorzystał w Fokkerze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 21 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2022 Ale ściągi połączenia? to zbyt proste. W moim mam ruchomy "wolant" i do niego połączone pinki. Akurat jakoś tak, że od dolnego końca orczyka idą na górną powierzchnię steru wysokości, a z górnego końca na dolny. Nie wiem dlaczego tak ale miałem coś na myśli pewnie. Od kierunku jest jeszcze prościej. Jutro sprawdzę w bazie danych czy fotografowałem ten element. E D Y T A W Pfaltz mocowania orczyków zrobiłem w ten sposób jak na foto. Tu jest wszystko masywniejsze niż w Fokker bo skala 1/3 nie 1/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek27 Opublikowano 23 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2022 Dzięki Irek zastosuje linki jednak? Dalsze postępy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 23 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2022 A jak realizujesz napięcie linek ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek27 Opublikowano 23 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2022 Myślałem żeby do jednej z wreg kadluba przykleić male wzmocnienia z zamocowanymi tulejami na którym będą zamocowane orczyki na kółku np.bukowym i z jednej strony do serw a z drugiej strony do steru wysokosci na linkach a ster kierunku analogicznie albo bezpośrednio z serwa linkami do steru.a napięcie przez jakieś mini śrubki rzymskie do linek .. pisałem o czymś takim kolega Irek podrzucił pomysł..a zdiecie z innego forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek27 Opublikowano 27 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2022 Witam posiedziałem znowu troszkę i poszło do przodu ..były male problemy w oprofilowaniu boków żeby to ładnie i kształtnie wyglądało bo wg.planow było masakra 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek27 Opublikowano 27 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2022 Troszkę przerwy z braku czasu i spróbowalem okleic ster wysokosci folia ...folia z Olpenmodel super material kolorystyka i wzór płótna ..teraz biorę się za kierunek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek27 Opublikowano 27 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2022 I kierunek już jest. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek27 Opublikowano 6 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 Niedziela więc trzeba troszkę pobudować na stół poszły żeberka centroplata ..patrząc na grubość profila można wyobrazić sobie już wielkość skrzydeł...będzie duzy?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 6 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 1/5 to nie taki duży ? Kończę męczyć żebra w 1/3 czyli jakieś 56cm długości:-) 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek27 Opublikowano 6 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 ..to ładnie Irku prawie jak oryginał będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 6 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 Niektórzy robią modele w 1/2, a nawet w 1/1 :-). Mój tak prezentował się kilkanaście lat temu 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek27 Opublikowano 6 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 Super wyglądał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 6 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 Teraz tylko kolor statecznika poziomego ma inny kolor, reszta nie zmieniona. Qrde, to już 15 lat... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek27 Opublikowano 6 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 Jeszcze go posiadasz? Caly i zdrowy jest ?Gdzie trzymasz takie duże modele? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 6 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 W porównaniu z 300cm Fokker E to jest maleństwo. Wszystko stoli lub wisi w mieszkaniu w bloku na X piętrze ? \Żyje i ma się dobrze. Z istotnych spraw to właśnie wymieniony wspomniany statecznik bo bardzo dużo ważył - 400g ! Teraz jest kryty folią, zmniejszyłem też kat zaklinowania bo przy każdym lądowaniu był kapotaż - statecznik działał jak wychylony ster wysokości w dół. Chciałem też zamienić silnik 4suw Os Max 91 na 120 lub na benzynę 20cm. Ale zostało jak jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek27 Opublikowano 6 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 ... a jaka miałeś wagę do lotu D8 ?ten 91 dawał radę spokojnie polatać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi