Marek_Spy Opublikowano 21 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2022 Albo w brzuchu EDF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 22 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2022 EDF to dobry pomysł ale hałas i tak go zdemaskuje... macie jakiś cichy pomysł na takiego rodzaju ptaszka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 22 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2022 Cichy EDF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 22 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2022 Pytam się bo czasami nad moją wioską przylatują prawdziwe Orły ! Raz naliczyłem pięć sztuk. Ostatnio krążyły dwa plus jeden jakiś inny niezidentyfikowany obiekt latający, jakieś szponiaste szukam w internecie i to mogła być kania czarna lub sokół wędrowny. Dlatego też postanowiłem zbudować małego orła, a czy będzie latać ? Ale taki malutki , taki 100g. Rozpiętość 800mm. Zastanawiam się czy bez ogonka pionowego też będzie latać czy trzeba zrobić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekm Opublikowano 22 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2022 Powtórzę się, piękny! Gratulacje. A jakiś filmik z oblotu dałbyś radę wrzucić? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 22 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2022 Mam nagranie - moze do końca tygodnia wrzucę na YT 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okruszek Opublikowano 22 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2022 Orzełek bardzo ładny. Kup trochę przezroczystego PLA+ i wydrukuj sobie przezroczyste łopatki. Sam kończę wydruk 2m szybowca z PLA+ i będę drukował śmigła. https://www.thingiverse.com/thing:3526662 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Autsajder1983 Opublikowano 22 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2022 W dniu 21.03.2022 o 19:50, Marek_Spy napisał: Albo w brzuchu EDF Jest projekt mewy z EDF https://www.planeprint.com/seagull 4 minuty temu, okruszek napisał: Orzełek bardzo ładny. Kup trochę przezroczystego PLA+ i wydrukuj sobie przezroczyste łopatki. Sam kończę wydruk 2m szybowca z PLA+ i będę drukował śmigła. https://www.thingiverse.com/thing:3526662 Dzięki wielkie za namiar na śmigła Muszę jeszcze nim polatać i ustawić go pod siebie. Muszę włączyć hamulec w regulatorze teraz cały czas śmigło się kręci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 23 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2022 9 godzin temu, okruszek napisał: Orzełek bardzo ładny. Kup trochę przezroczystego PLA+ i wydrukuj sobie przezroczyste łopatki. Sam kończę wydruk 2m szybowca z PLA+ i będę drukował śmigła. https://www.thingiverse.com/thing:3526662 Naturalny PLA bez barwników nie jest przezroczysty. A po druku z dużym wypełnieniem (a takie chcesz w łopatkach śmigieł) będzie mleczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okruszek Opublikowano 23 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2022 50 minut temu, japim napisał: Naturalny PLA bez barwników nie jest przezroczysty. A po druku z dużym wypełnieniem (a takie chcesz w łopatkach śmigieł) będzie mleczy. Chodziło mi o transparenty Filament Devil Design 1,75 mm PETG Transparentny Mam taki filament bo dostałem w gratisie, to z ciekawości puszczę druk i ci pokaże jak wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 23 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2022 39 minut temu, okruszek napisał: Chodziło mi o transparenty Filament Devil Design 1,75 mm PETG Transparentny Mam taki filament bo dostałem w gratisie, to z ciekawości puszczę druk i ci pokaże jak wygląda. Spróbuj. Drukowałem z rożnych "transparentnych" i one są prawie "przejrzyste" tylko gdy drukujesz pojedyncza ścianką a i tak nie jest to i nigdy nie będzie jak tafla szkła. Przy większych obiektach z wypełnieniem robią się mleczne. Jak to się mówi - "been there, done that"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 23 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2022 Moze filament z butelek ? potem wypolerowac ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 23 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2022 Technologia druku aby uzyskać przezroczyste elementy to nadal święty Graal. Najbliżej jest to: 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi