Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mecenas Opublikowano 1 Lutego 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 1 Lutego 2022 Cześć. Nie będę się za mocno rozpisywał, bo temat i zestaw znany. Pokusiłem się aby na szybko coś zrobić na ten sezon do latania, a że powyższy zestaw leży u mnie już kilka lat, postanowiłem go ulotnić w nowym, atrakcyjnym malowaniu. No i oczywiście padło na malowanie z polskim akcentem, czyli rumak Stasia Skalskiego z maja '44. Ponieważ zestaw oryginalny zawiera oszklenie kabiny od wersji "A", a potrzebne jest oszklenie typu Malcoln, nawiązałem owocną współpracę z Krzysztowem (kesto), który podjął sie wykonania takowego kopyta pod nowe oszklenie. On sam rówież będzie popełniał swojego mustanga z takim oszkleniem, więc już jest nas dwóch. Nad modelem pracuję już od listopada ub.r. i już parę rzeczy jest zrobione. A zacząłem od wyposażenia kabiny. 11 1
RobertK Opublikowano 6 Lutego 2022 Opublikowano 6 Lutego 2022 W dniu 1.02.2022 o 14:13, mecenas napisał: A zacząłem od wyposażenia kabiny. Druk 3D ?
mecenas Opublikowano 7 Lutego 2022 Autor Opublikowano 7 Lutego 2022 Nie, za ciężko wychodzi. Detale to wytłoczki z ABS, sklejka i balsa.
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mecenas Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Jest już bliżej niż dalej ?. Tak wygląda wyposażenie i tylne podwozie. Przed malowaniem wygądało to tak: I tu już po malowaniu kamuflażu: A tak wygląda po naniesieniu oznaczeń i opisów Pozostało jeszcze malowanie satynowym verniksem i w zasadzie model byłby gotowy do oblotu gdyby nie oszklenie kabiny. Firma która ma mi to zrobić, cały czas mnie zwodzi bo mają nadmiar roboty, a wytłoczenie kilku szt. to jest "zabawy" z ustawieniem maszyny na cały dzień ?. 6
kesto Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Robi wrażenie! Chyba swojego też zrobię,?
merlin71 Opublikowano 28 Maja 2022 Opublikowano 28 Maja 2022 No i jak to tak, model już lata, a temat nie zakończony. Brak galerii końcowej, "bez filmu sie nie liczy"... A tu nic...
mecenas Opublikowano 30 Maja 2022 Autor Opublikowano 30 Maja 2022 VID-20220521-WA0005.mp4 ?, jeszcze niestety nie lata. Mam problem z chłodzeniem silnika. Po założeniu kapy silnika, silnik przegrzewa się. Obecnie walczę z tym tematem.
Rekomendowane odpowiedzi