Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mecenas Opublikowano 1 Lutego 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2022 Cześć. Nie będę się za mocno rozpisywał, bo temat i zestaw znany. Pokusiłem się aby na szybko coś zrobić na ten sezon do latania, a że powyższy zestaw leży u mnie już kilka lat, postanowiłem go ulotnić w nowym, atrakcyjnym malowaniu. No i oczywiście padło na malowanie z polskim akcentem, czyli rumak Stasia Skalskiego z maja '44. Ponieważ zestaw oryginalny zawiera oszklenie kabiny od wersji "A", a potrzebne jest oszklenie typu Malcoln, nawiązałem owocną współpracę z Krzysztowem (kesto), który podjął sie wykonania takowego kopyta pod nowe oszklenie. On sam rówież będzie popełniał swojego mustanga z takim oszkleniem, więc już jest nas dwóch. Nad modelem pracuję już od listopada ub.r. i już parę rzeczy jest zrobione. A zacząłem od wyposażenia kabiny. 11 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 6 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2022 W dniu 1.02.2022 o 14:13, mecenas napisał: A zacząłem od wyposażenia kabiny. Druk 3D ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 7 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2022 Nie, za ciężko wychodzi. Detale to wytłoczki z ABS, sklejka i balsa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 7 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2022 Wojciech, chylę czoła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mecenas Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Jest już bliżej niż dalej ?. Tak wygląda wyposażenie i tylne podwozie. Przed malowaniem wygądało to tak: I tu już po malowaniu kamuflażu: A tak wygląda po naniesieniu oznaczeń i opisów Pozostało jeszcze malowanie satynowym verniksem i w zasadzie model byłby gotowy do oblotu gdyby nie oszklenie kabiny. Firma która ma mi to zrobić, cały czas mnie zwodzi bo mają nadmiar roboty, a wytłoczenie kilku szt. to jest "zabawy" z ustawieniem maszyny na cały dzień ?. 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Robi wrażenie! Chyba swojego też zrobię,? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 28 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2022 No i jak to tak, model już lata, a temat nie zakończony. Brak galerii końcowej, "bez filmu sie nie liczy"... A tu nic... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 30 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2022 VID-20220521-WA0005.mp4 ?, jeszcze niestety nie lata. Mam problem z chłodzeniem silnika. Po założeniu kapy silnika, silnik przegrzewa się. Obecnie walczę z tym tematem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 30 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2022 Ależ to gada! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi