Grzegorz Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Rany Boskie! Czy ktos coś wie na ten temat? Modelarnia MDK "Ikar" - tyle doczytałem się na YouTube. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Poszło zaproszenie do autora filmu z linkiem do tego tematu. Czekamy na odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Szkoda, ze nie jest latajacy :| Ale poza tym swietnie wykonany model! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 elektryczna ćwiartka :shock: :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Tyle, że to nie jest wersja latająca jesli dobrze zrozumiałem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klif5 Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Śliczny model na półkę . Żal :ass: ściska że buduje się taką makietę i wkłada tyle pracy a on nie będzie latał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Piękny model Gdzie jest Tomek i jego mikro "Łoś" przeciez jak to zobaczy to mu szczęka do samej ziemi opadnie zresztą mi trż opadła. Ciekawe czy faktycznie model jest nie latacjacy :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 ...to musi być ulotnione, inaczej byłaby to zbrodnia :evil: No i gdzie znaleźć półkę, na której miałby ten model stać.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Szkoda, że nielatający Namiary na modelarnię: http://www.mdk.miechow.com/kontakt.html Jak przypuszczam opiekunem tego cacka może być Eugeniusz Wołkowicz http://www.mdk.miechow.com/prac.html Model nie jest latający: a) brak instalacji napędowej oprócz makiety silników i elektrycznych kręciołków... zbudowany jest "nielatająco" - tylko redukcyjnie. Za dużo w nim niepotrzebnych i ciężkich rzeczy. Kto wie - może się mylę... EDIT: Kilka nowinek odnośnie Losia (Google Twoim Przyjacielem) http://www.miechow.eu/gmina/index.php?option=com_content&task=view&id=359&Itemid=1 http://www.mdk.miechow.com/nowosci.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukwisz.pl Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 zbrodnia taki duzy model i nie lata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawek_9000 Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 nie żebym się czepiał, a może mam vision defect albo na filmiku tego nie widać, ale nity nie sa odtworzone jako i podziały blach są jakieś sztuczne, i chyba osłonki silników jakieś dziwne- nie potrafię powiedzieć co, ale coś mi w nich nie pasuje. Ten model bardziej wygląda jak powiększony plastikowy z 1/72 , niż prawdziwa redukcja jaką widujemy na zawodach. A ulotnić by się dało, kwestia tylko 1) czy dźwigary i podwozie wytrzymają 2) dobrania mocy 3) czy lądowanie z prędkością 140 km/h byłoby realistyczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Panowie ja to bodaj od 1 roku śledzę i kolejne filmy oglądam . Co kolejny film to mi bardziej koparka opada. A tu dla pytających o małego Łosia , w tej chwili projekt jest już na ukończeniu jeśli chodzi o projektowanie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Problem z łosiem jest jeden wyważenie. Co do nakładu pracy i materiałów to jest ogromny i jeśli modl nie zostal zaprojektowany jako latający już raczej nim nie będzie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Alez by byla atrakcja na piknikach modelarskich gdyby to latalo... ps. Tomku no w koncu sie do roboty wziales, w koncu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieczu Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Mam dwa modele w domu wykonane przez p.Eugeniusza. Widzialem jego kilka innych modeli. Szczena opada. Potrafi zrobic wszystko w kazdej skali. Perfekcjonista, wszystko tak jak w oryginale. Tak jakby samolot sie skurczyl. A co do Losia to zawsze mozna sporbowac go ulotnic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 5 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 Wieczu a co masz jeszcze oprocz swojej wilgi? Moze pochwal sie tutaj tymi modelami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawek_9000 Opublikowano 5 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 dopiero na tym filmiku widać nity ale po malowaniu one jakoś mało widoczne, albo niedofilmowane a tu inna ciekawostka, ale zdaje się latająca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 5 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 Nity oryginalnie maja 2 mm łepek. W skali 0,5. Warstwa farby , 0,2 mm Nie dziwi więc że nity są "blade" . Dla mnie ten Łoś to jest to! Szkoda , że nie RC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elefantes Opublikowano 5 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 Witam serdecznie forumowiczów! Dziękuję za zainteresowanie tematem i postaram się oczywiście odpowiedzieć na nurtujące pytania: Model Łosia jest modelem statycznym wykonanym w skali 1:4. Nigdy nie brano pod uwagę aby wykonywać go jako latający. Poza tym należy wziąć pod uwagę, że wykonawcy: Eugeniusz Wołkowicz oraz Jacek Kuba mieli tylko rok na wykonanie tego modelu - był to termin wymuszony przez bardzo poważne problemy zdrowotne, z jakimi boryka się obecnie Pan Eugeniusz. Poza tym Muzeum Regionalne w Stalowej Woli, które sfinansowało zakup materiałów określiło dokładnie oczekiwania wobec modelu. Tak więc, to że ma on otwieraną kabinę, ruchome śmigła, oświetlenie - jest to tylko inwencja twórcza wykonawców (tego w pierwotnych planach miało nie być). Nity oczywiście są, ale wykonane jako atrapa (nie wiem czy tak się to fachowo nazywa). Postaram się jakieś szczegółowe fotki zamieścić - mam ich około 200 z całego etapu prac. Jeśli macie jakieś pytania to proszę pytać, chętnie na wszystkie odpowiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek504b Opublikowano 5 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 Nity oryginalnie maja 2 mm łepek Takie małe? PS. Oczywiście czekamy na zdjęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.