AKocjan Opublikowano 20 Marca 2022 Opublikowano 20 Marca 2022 Chwila nieuwagi + boczny wiatr = wyłamane podwozie... 1
AKocjan Opublikowano 21 Marca 2022 Autor Opublikowano 21 Marca 2022 @e-mir Tak jak najbardziej - tasiemka na wędce. Tutaj po prostu zadziałała rutyna, nie skupiłem się dostatecznie na lądowaniu. Wydawało się, że wiatr jest zbyt slaby aby stanowić problem - nauka na przyszłość .
jarek996 Opublikowano 27 Marca 2022 Opublikowano 27 Marca 2022 No i STALO SIE !!!! ? Arek , raz spotkalem wspaniala dziewczyne , wyladowalismy w poscieli i cholera powiem Ci , ze mi tez cos nie wyszlo ( a zawsze dotychczas wychodzilo , tak jak Tobie ladowania ). Ja przynajmniej na szczescie niczego nie zlamamlem ? Przesle Ci film na priva ( pozwolila mi nagrywac ) i zrobisz mi fachowa analize ( taka jak z Twojego ladowania ). Moze pozwoli mi to w przyszlosci uniknac takich przykrych dla faceta zdarzen ? 4
Modelarz 2123 Opublikowano 27 Marca 2022 Opublikowano 27 Marca 2022 Kurcze z drugiej strony trochę słabo zamocowane te golenie, że się tak kruszą. Normalnie powinien pojechać kawałek na jednym kółku i nic by się nie stało, przerabiałem takie "przejażdżki" nie raz przy bocznym wietrze.
AKocjan Opublikowano 27 Marca 2022 Autor Opublikowano 27 Marca 2022 3 godziny temu, jarek996 napisał: No i STALO SIE !!!! ? Arek , raz spotkalem wspaniala dziewczyne , wyladowalismy w poscieli i cholera powiem Ci , ze mi tez cos nie wyszlo ( a zawsze dotychczas wychodzilo , tak jak Tobie ladowania ). Ja przynajmniej na szczescie niczego nie zlamamlem ? Przesle Ci film na priva ( pozwolila mi nagrywac ) i zrobisz mi fachowa analize ( taka jak z Twojego ladowania ). Moze pozwoli mi to w przyszlosci uniknac takich przykrych dla faceta zdarzen ? może lepiej mi nie wysyłaj 1 godzinę temu, Modelarz 2123 napisał: Kurcze z drugiej strony trochę słabo zamocowane te golenie, że się tak kruszą. Normalnie powinien pojechać kawałek na jednym kółku i nic by się nie stało, przerabiałem takie "przejażdżki" nie raz przy bocznym wietrze. Bardzo dobrze jest zaprojektowane. W razie bardzo twardych lądowań czy nietypowych obciążeń (siła boczna) wyłamuje się bezpiecznie nie niszcząc konstrukcji skrzydła. Jest czymś w rodzaju bezpiecznika. Tutaj samolot ustawił się pod dużym kątem do kierunku dobiegu. Dodajmy do tego nierówności... Samolot wykonał +400 lotów . Przeżył moją naukę latania. Nie raz zaliczył twarde lądowanie. 2
Rekomendowane odpowiedzi