AKocjan Opublikowano 20 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2022 Chwila nieuwagi + boczny wiatr = wyłamane podwozie... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-mir Opublikowano 21 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2022 A rękaw lotniczy jest? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AKocjan Opublikowano 21 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2022 @e-mir Tak jak najbardziej - tasiemka na wędce. Tutaj po prostu zadziałała rutyna, nie skupiłem się dostatecznie na lądowaniu. Wydawało się, że wiatr jest zbyt slaby aby stanowić problem - nauka na przyszłość . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 27 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2022 No i STALO SIE !!!! ? Arek , raz spotkalem wspaniala dziewczyne , wyladowalismy w poscieli i cholera powiem Ci , ze mi tez cos nie wyszlo ( a zawsze dotychczas wychodzilo , tak jak Tobie ladowania ). Ja przynajmniej na szczescie niczego nie zlamamlem ? Przesle Ci film na priva ( pozwolila mi nagrywac ) i zrobisz mi fachowa analize ( taka jak z Twojego ladowania ). Moze pozwoli mi to w przyszlosci uniknac takich przykrych dla faceta zdarzen ? 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Modelarz 2123 Opublikowano 27 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2022 Kurcze z drugiej strony trochę słabo zamocowane te golenie, że się tak kruszą. Normalnie powinien pojechać kawałek na jednym kółku i nic by się nie stało, przerabiałem takie "przejażdżki" nie raz przy bocznym wietrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AKocjan Opublikowano 27 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2022 3 godziny temu, jarek996 napisał: No i STALO SIE !!!! ? Arek , raz spotkalem wspaniala dziewczyne , wyladowalismy w poscieli i cholera powiem Ci , ze mi tez cos nie wyszlo ( a zawsze dotychczas wychodzilo , tak jak Tobie ladowania ). Ja przynajmniej na szczescie niczego nie zlamamlem ? Przesle Ci film na priva ( pozwolila mi nagrywac ) i zrobisz mi fachowa analize ( taka jak z Twojego ladowania ). Moze pozwoli mi to w przyszlosci uniknac takich przykrych dla faceta zdarzen ? może lepiej mi nie wysyłaj 1 godzinę temu, Modelarz 2123 napisał: Kurcze z drugiej strony trochę słabo zamocowane te golenie, że się tak kruszą. Normalnie powinien pojechać kawałek na jednym kółku i nic by się nie stało, przerabiałem takie "przejażdżki" nie raz przy bocznym wietrze. Bardzo dobrze jest zaprojektowane. W razie bardzo twardych lądowań czy nietypowych obciążeń (siła boczna) wyłamuje się bezpiecznie nie niszcząc konstrukcji skrzydła. Jest czymś w rodzaju bezpiecznika. Tutaj samolot ustawił się pod dużym kątem do kierunku dobiegu. Dodajmy do tego nierówności... Samolot wykonał +400 lotów . Przeżył moją naukę latania. Nie raz zaliczył twarde lądowanie. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi