Starless Opublikowano 9 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2022 Szanowni Koledzy, jakie odbiorniki polecacie do trenerów oraz małych szybowców, dobrze wspólpracujące z Radiomasterem TX16S ? Takie dostępne w PL, bo widzę ze w naszych sklepach same braki towaru . Mam też pytanie o możliwość zbindowania odbiorników Jeti Duplex z tym nadajnikiem, nigdzie nie moge w sieci znaleść ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyś63 Opublikowano 9 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2022 Witam Ja binduję odbiorniki Flysky np takie:. Działają bezproblemowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Józef 21 Opublikowano 9 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2022 Mam taki jak kolega wcześniej nadmienił jeszcze R168 radiomaster, oraz Frsky S6R bardzo fajny bo ze stabilizacją. Wszystkie działają bez problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herkristo Opublikowano 12 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2022 W dniu 9.05.2022 o 18:12, Krzyś63 napisał: Witam Ja binduję odbiorniki Flysky np takie:. Działają bezproblemowo. Witam Sprawdazłeś jaki ten ma zasięg z Radiomaster ?? w instrukcji odbiornika jest 200-400m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 12 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2022 Nie znam tego systemu ale 200 m to jakoś bardzo mało moim zdaniem ... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyś63 Opublikowano 12 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2022 Nie sprawdzałam.... ale zasięg ma różny. Zdarzało się, że traciłem zasięg, ale dawał radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czyzyk Opublikowano 23 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2022 A czy ktoś z Was próbował bindować starsze odbiorniki frsky serii D i V? Zastanawiam się nad zakupem tej aparatury jednak zależy mi żeby działały na niej moje stare odbiorniki. Pozdrawiam. Rafał Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobo_old Opublikowano 23 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2022 Mam Radiomastera TX16SE z modułem na układzie CC2500 RF. Powinien działać z tym, co poniżej: FrSkyD (e.g. FrSky D4R and D8R, DIY RX-F801 and RX-F802 receivers) FrSkyV (e.g. FrSky V8R4, V8R7 and V8FR receivers) FrSkyX (e.g. FrSky X4R, X6R, X8R, and XSR receivers) S-FHSS (e.g. Futaba S-FHSS receivers) Corona (e.g. Corona V1 FSS, Corona V2 DSSS CR8D/CR6D/CR4D and FlyDream IS-4R/IS-4R0 receivers) Hitec (e.g. Optima, Minima, Micro and RED receivers) HoTT (e.g. Graupner receivers) Oryginalne odbiorniki FrSky, Futaba, Corona Hitec i HoTT zostały fabrycznie dostrojone przez producenta. Ze względu na różnice w oscylatorach stosowanych w modułach wieloprotokołowych konieczne jest precyzyjne dostrojenie modułu w celu dopasowania do częstotliwości producenta. Procedura dostrajania opisana jest tutaj : https://github.com/pascallanger/DIY-Multiprotocol-TX-Module/blob/master/docs/Frequency_Tuning.md Sam używałem odbiorników FrSky D8R, X8R, XM+. Doskonale działa także konfiguracja z dwoma odbiornikami (X8R, XM+ RedundancyBus10+podwójne zasilanie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Józef 21 Opublikowano 24 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2022 Zamieszczam wykaz odbiorników które winny łączyć się z radiomasterem TX 16S oczywiście z modułem 4in1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Market Opublikowano 24 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2022 A ktoś wie czy dla FrskyD działa telemetria? Zaznaczam, że to jest pierwsza telemetria FrSky z protokołem szeregowym jak RS-232, a nie ta współczesna S-Port jak w odbiornikach X. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobo_old Opublikowano 24 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2022 Oczywiście - działa jak z oryginalnym nadajnikiem Frsky. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Józef 21 Opublikowano 25 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2022 Podsyłam w pdf tłumaczenie opentx metod wiązania z odbiornikami frsky może się przyda. Moduł Multi Prokotół po polsku.pdf Wracając do powiązania odbiorników Frsky zamieszczam zdjęcie mojego tx16s gdzie znajduje się opcja FrSky D D8. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof7501 Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Właśnie rozważam zakup Radiomastera TX16S. Mam odbiorniki Hitec Optima i Minima. W sklepie jest dostępna wersja 4in1. Czy to będzie działać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwinB Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2022 tak będzie działać, tylko trzeba zaktualizować zarówno soft radia jak i modułu 4_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof7501 Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2022 W dniu 12.05.2022 o 22:51, Krzyś63 napisał: Nie sprawdzałam.... ale zasięg ma różny. Zdarzało się, że traciłem zasięg, ale dawał radę. Wolałbym nie mieć takich przygód. Czy mogę liczyć, że z Hitecem będzie dobre połączenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregory Opublikowano 25 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2022 Mam zbindowane 3 odbiorniki Hi tec z tym radiem tzn. optima 6,7 i 9 i bez problemu w spalinie jak i elektryku podczas próby zasięgu na modelu sky surfer bo w razie czego to mała strata, traciłem go już wzrokiem ale nigdy nie zerwało zasięgu tak że spokojnie można na tym latać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi