Ares Opublikowano 19 Czerwca 2022 Opublikowano 19 Czerwca 2022 Chciałbym na gorąco napisać kilka słów komentarza: Kto nie był lub nie mógł być niech żałuje , bo to pokazy na wysokim poziomie i naprawdę było na co popatrzeć. Jako pasjonat samolotów ustawiłem się w miejscu nieopodal lotniska skąd doskonale było widać lądujące samoloty a i strefa pokazów była doskonale widoczna. W tym roku było mnóstwo samolotów o których do tej pory tylko czytałem czyli m.im. Corsair , OV-10 Bronco , Cesna 338 ( ta latająca w Wietnamie może ktoś pamięta film Bat 21 z Hacmanem w roli głównej gdzie ten samolot pięknie lata nad dżunlą) oraz EF 2000 Tajfun II , no i tradycyjnie F-16 , nasz Lim -1 , Czechosłowacki L-29 Delfin , C-130 Hercules. Było co podziwiać , pogoda dopisała i było wspaniale! Byłem 2 dni i jeszcze mi mało To co robił Łukasz Czepiela na Carcon Cupie przeczyło chwilami prawom fizyki........ Był i modelarski akcent: na początku pokazów w Piątek latał Jet i to jak....... loty plecowe , płaskie odwrócone korkociągi , loty nożowe , "zawis" 2 metry nad ziemią poprostu cuda! Wrzucam kilka skromnych zdjęć aby choć częściowo oddać atmosferę pokazów ( fotki słabe bo robione telefonem )
modelpiotrek Opublikowano 19 Czerwca 2022 Opublikowano 19 Czerwca 2022 Ekipa Skrzydlatego Raciborza była drugi rok z rzędu , nie żałują i na pewno tam wrócą
Viper Opublikowano 20 Czerwca 2022 Opublikowano 20 Czerwca 2022 Zastanawiałem się nad przyjazdem, zwłaszcza iż tej akurat imprezy nigdy nie widziałem, ale trochę mi się pokomplikowało i nic z tego nie wyszło. Bardzo dziękuję za relację, poproszę o więcej fotek, tylko jedna uwaga Wiem, łatwiej się to pisze, niż robi, sam jestem fotografem amatorem i różnie wychodzi, ale... Panowie, zwłaszcza heliki próbujcie panoramować i na nieco dłuższych czasach, aby łopaty stanowiły rozmazany okrąg, a nie były zamrożone jak jakieś patyki.
Ares Opublikowano 20 Czerwca 2022 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2022 Piękne zdjęcia wstawiliście. Super. Mnie bardzo się podobał pokaz naszego Lima : łza się w oku zakręciła bo to moim zdaniem piękny samolot i bardzo nowoczesny w swoich czasach. Marzę o tym aby zobaczyć pokaz Lima / Miga-15 z F-86 Sabre jednocześnie to byłoby coś! Troszkę się zawiodłem EF 2000 , pilot latał daleko i w sumie dosyć wysoko więc w stosunku do naszego F-16 wypadł gorzej. No ale sam widok charakterystycznej sylwetki Typhona to już wielka atrakcja. Ale i tak Leszczyńskie pokazy są jednymi z najciekawszych w Polsce zwłaszcza ,że na tym wspaniałym lotnisku zaczęła się moja przygoda z modelarstwem.
wojcio69 Opublikowano 21 Czerwca 2022 Opublikowano 21 Czerwca 2022 Trochę moich fotek z Antidotum https://drive.google.com/drive/folders/1aiNsBoFZ46E5H-U73j0BNNiyG1WZN-NS?usp=sharing 2
Viper Opublikowano 21 Czerwca 2022 Opublikowano 21 Czerwca 2022 Szczególnie fajne nocne i te spadochrony rysujące po niebie linie
Rekomendowane odpowiedzi