Ares Opublikowano 19 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2022 Chciałbym na gorąco napisać kilka słów komentarza: Kto nie był lub nie mógł być niech żałuje , bo to pokazy na wysokim poziomie i naprawdę było na co popatrzeć. Jako pasjonat samolotów ustawiłem się w miejscu nieopodal lotniska skąd doskonale było widać lądujące samoloty a i strefa pokazów była doskonale widoczna. W tym roku było mnóstwo samolotów o których do tej pory tylko czytałem czyli m.im. Corsair , OV-10 Bronco , Cesna 338 ( ta latająca w Wietnamie może ktoś pamięta film Bat 21 z Hacmanem w roli głównej gdzie ten samolot pięknie lata nad dżunlą) oraz EF 2000 Tajfun II , no i tradycyjnie F-16 , nasz Lim -1 , Czechosłowacki L-29 Delfin , C-130 Hercules. Było co podziwiać , pogoda dopisała i było wspaniale! Byłem 2 dni i jeszcze mi mało To co robił Łukasz Czepiela na Carcon Cupie przeczyło chwilami prawom fizyki........ Był i modelarski akcent: na początku pokazów w Piątek latał Jet i to jak....... loty plecowe , płaskie odwrócone korkociągi , loty nożowe , "zawis" 2 metry nad ziemią poprostu cuda! Wrzucam kilka skromnych zdjęć aby choć częściowo oddać atmosferę pokazów ( fotki słabe bo robione telefonem ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 19 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2022 Tak tylko to tu zostawię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 19 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2022 Ekipa Skrzydlatego Raciborza była drugi rok z rzędu , nie żałują i na pewno tam wrócą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micsur Opublikowano 19 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 20 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2022 Zastanawiałem się nad przyjazdem, zwłaszcza iż tej akurat imprezy nigdy nie widziałem, ale trochę mi się pokomplikowało i nic z tego nie wyszło. Bardzo dziękuję za relację, poproszę o więcej fotek, tylko jedna uwaga Wiem, łatwiej się to pisze, niż robi, sam jestem fotografem amatorem i różnie wychodzi, ale... Panowie, zwłaszcza heliki próbujcie panoramować i na nieco dłuższych czasach, aby łopaty stanowiły rozmazany okrąg, a nie były zamrożone jak jakieś patyki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 20 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2022 Piękne zdjęcia wstawiliście. Super. Mnie bardzo się podobał pokaz naszego Lima : łza się w oku zakręciła bo to moim zdaniem piękny samolot i bardzo nowoczesny w swoich czasach. Marzę o tym aby zobaczyć pokaz Lima / Miga-15 z F-86 Sabre jednocześnie to byłoby coś! Troszkę się zawiodłem EF 2000 , pilot latał daleko i w sumie dosyć wysoko więc w stosunku do naszego F-16 wypadł gorzej. No ale sam widok charakterystycznej sylwetki Typhona to już wielka atrakcja. Ale i tak Leszczyńskie pokazy są jednymi z najciekawszych w Polsce zwłaszcza ,że na tym wspaniałym lotnisku zaczęła się moja przygoda z modelarstwem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 21 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2022 Trochę moich fotek z Antidotum https://drive.google.com/drive/folders/1aiNsBoFZ46E5H-U73j0BNNiyG1WZN-NS?usp=sharing 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 21 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2022 Szczególnie fajne nocne i te spadochrony rysujące po niebie linie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszjb Opublikowano 2 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2022 Mała kompilacja z pokazów 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi