modelpiotrek Opublikowano 25 Lutego 2007 Opublikowano 25 Lutego 2007 Witam serdecznie? mam pytanie odnosnie desek balsowych ostatnio zauważyłem że w roznych sklepach nie można kupic lekkiej i miekkiej balsy chodzi mi głównie o 1mm,1,5mm,3mm Bylem w Ostravie chcialem kupic 3mm poprosilem o ich super lekką sprzedawca mi podal z zaplecza ze 20 desek i wszystko "buczyna" sam juz nie wiem czy miekka balsa sie juz skonczyła? tak samo jest w sklepie w Katowicach na Mikołowskiej może ktos ma namiary na lekką i miękką balsę? pozdrawiam Piotrek
Boogie Opublikowano 25 Lutego 2007 Opublikowano 25 Lutego 2007 Bywam czasem w Riku i przebieram wsrod kilkuset desek balsy i niestety ciezko jest cos znalezc lekkiego. Za pierwszym razem jak bylem to na 300-400 z waga w reku i tak na przymus bo potrzebowalismy wybralem 15 desek. W rzeczywistosci wzialbym 4 gora 5.
Marcin K. Opublikowano 25 Lutego 2007 Opublikowano 25 Lutego 2007 W www.modele.sklep.pl są do wyboru deseczki balsowe miękkie i twarde.
ertman_176 Opublikowano 25 Lutego 2007 Opublikowano 25 Lutego 2007 :wall: Nie wiem nie bywam w sklepach modelarskich stacjonarnych ... Ale nie mogłem sie powstrzymać od komentarza wypowiedzi mojego poprzednika ...
dominatorxxxx Opublikowano 26 Lutego 2007 Opublikowano 26 Lutego 2007 szkoda koledzy że u nas balsa nie rośnie, ale ciekawe czy by tak sadzonki tego drzewka przyjeły sie u nas :)
romanov Opublikowano 18 Marca 2007 Opublikowano 18 Marca 2007 No tak z zakupem porzadnej balsy jest problem w wiekszości sklepów jest balsa mieszana ( byle taniej kupić) ale mialem okazje być w Niemczech i tam poszperać w sklepie modelarskim i doznalem szoku. np: Balsa 3 mm byla w 4 odmianach a przy cenie kazdej była podana waga tej balsy. Tak sie sklada ze jak tylko moge to korzystam z balsy GRAUPNERA ta jest w miare jednorodna. Tylko kto w Polsce sprzedaje balse Graupnera ?
Tomek Opublikowano 18 Marca 2007 Opublikowano 18 Marca 2007 Zazwyczaj jak dostaje balsa WW to jest ona z tych lżejszych natomiast Pelikana prawie zawsze dostawałem "czerwoną" twardą.
gfilipek Opublikowano 19 Marca 2007 Opublikowano 19 Marca 2007 Tylko kto w Polsce sprzedaje balse Graupnera ? A proszę bardzo http://www.modelmaking.pl
dragon Opublikowano 24 Marca 2007 Opublikowano 24 Marca 2007 W sklepie na Dzielnej, w warszawie mozna czasami dostac balse Grupnera. Rzadko, ale czasami mozna.
Adam P. Opublikowano 28 Marca 2007 Opublikowano 28 Marca 2007 ja zaopatruje sie w balse WW w moim sklepie realnym i moim zdaniem mam pelen wybor(miekkie, srednie, twarde). extremalnie lekkiej nie ma ale jest extremalnie twarda w b duzych rozmiarach sprzedawana za grosze jako odpadek. mozna jej spokojnie uzywac zamiast lipy albo sosny :mrgreen:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.