modelpiotrek Opublikowano 25 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 Witam serdecznie? mam pytanie odnosnie desek balsowych ostatnio zauważyłem że w roznych sklepach nie można kupic lekkiej i miekkiej balsy chodzi mi głównie o 1mm,1,5mm,3mm Bylem w Ostravie chcialem kupic 3mm poprosilem o ich super lekką sprzedawca mi podal z zaplecza ze 20 desek i wszystko "buczyna" sam juz nie wiem czy miekka balsa sie juz skonczyła? tak samo jest w sklepie w Katowicach na Mikołowskiej może ktos ma namiary na lekką i miękką balsę? pozdrawiam Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 25 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 Bywam czasem w Riku i przebieram wsrod kilkuset desek balsy i niestety ciezko jest cos znalezc lekkiego. Za pierwszym razem jak bylem to na 300-400 z waga w reku i tak na przymus bo potrzebowalismy wybralem 15 desek. W rzeczywistosci wzialbym 4 gora 5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 25 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 W www.modele.sklep.pl są do wyboru deseczki balsowe miękkie i twarde. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 25 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 :wall: Nie wiem nie bywam w sklepach modelarskich stacjonarnych ... Ale nie mogłem sie powstrzymać od komentarza wypowiedzi mojego poprzednika ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominatorxxxx Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 szkoda koledzy że u nas balsa nie rośnie, ale ciekawe czy by tak sadzonki tego drzewka przyjeły sie u nas :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romanov Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 No tak z zakupem porzadnej balsy jest problem w wiekszości sklepów jest balsa mieszana ( byle taniej kupić) ale mialem okazje być w Niemczech i tam poszperać w sklepie modelarskim i doznalem szoku. np: Balsa 3 mm byla w 4 odmianach a przy cenie kazdej była podana waga tej balsy. Tak sie sklada ze jak tylko moge to korzystam z balsy GRAUPNERA ta jest w miare jednorodna. Tylko kto w Polsce sprzedaje balse Graupnera ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 Zazwyczaj jak dostaje balsa WW to jest ona z tych lżejszych natomiast Pelikana prawie zawsze dostawałem "czerwoną" twardą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gfilipek Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Tylko kto w Polsce sprzedaje balse Graupnera ? A proszę bardzo http://www.modelmaking.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragon Opublikowano 24 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 W sklepie na Dzielnej, w warszawie mozna czasami dostac balse Grupnera. Rzadko, ale czasami mozna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 ja zaopatruje sie w balse WW w moim sklepie realnym i moim zdaniem mam pelen wybor(miekkie, srednie, twarde). extremalnie lekkiej nie ma ale jest extremalnie twarda w b duzych rozmiarach sprzedawana za grosze jako odpadek. mozna jej spokojnie uzywac zamiast lipy albo sosny :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.