Andrzej Klos Opublikowano 2 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2022 Oakzuje sie, potrzeba tylko troche baby powder: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 2 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2022 spodziewałem się, że oczyści z pudru malowane miejsce, a tu nic...ciekawe jak z przyczepnością farby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 2 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2022 3 godziny temu, robertus napisał: spodziewałem się, że oczyści z pudru malowane miejsce, a tu nic...ciekawe jak z przyczepnością farby Ja tez, ale on twierdzi (3:20), ze farba absobuje talk i nawet daje bardziej ostre linie! Nic tylko probowac! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 2 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2022 Ciekawe pewnie wyjdzie szpachlówka przy okazji, kiedyś sie robiło talk i farba nitro i na drewno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek_aviatik Opublikowano 2 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2022 7 godzin temu, Andrzej Klos napisał: Ja tez, ale on twierdzi (3:20), ze farba absobuje talk i nawet daje bardziej ostre linie! Nic tylko probowac! I to prawda, kiedy pracowałem w Muzeum Lotnictwa, talk używało się powszechnie - to nie było nasze odkrycie, a pracowników Akademi Sztuk Pięknych w Krakowie, która współpracowała z Muzeum LP. Kiedy był problem z farbami matowymi do farby błyszczącej dodawało się talku i była matowa. Talk wypełnia luki pod taśmą i wiąże się z farbą nowo-natryśniętą. Inna metoda malarzy pokojowych to przylepić taśmę, pomalować kolorem który jest pod taśmą, potem nowym i nie ma podcieków pod taśmę. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2022 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 4 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2022 Probowalem uzywac tasmy Tamiya i tez odrywa lakier z modeli piankowych. Problem podobno jest dwojaki: - producenci model nie czyszcza powierzchni po wyjeciu z formy, ktora zapewne zostala spryskana jakims rozdzielaczem - producenci nie stosuja warstwy podkladowej Byc moze wystarczy spryskac podkladem ale nikt tego nie robi. Wyszedl ostatni nowy model HK; Gloster Gladiator i farba odchodzi platami, #218 i inne: https://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?4152535-NEW!!!!-Durafly-1100mm-Gloster-Gladiator/page15 Na marginesie - Powodzenia dla HK z tym modelem i innymi, model kosztuje w Australii A$350 a przesylka z Hong Kong $470! Zamkneli sklep HK w Australii. Zreszta dlugo bede sie zastanawial nad kupnem od nich jakiegokolowiek modelu bo tak jak zawsze przestana go wkrotce produkowac jak rowniez czesci zamienne. Od roku czekam na smiglo i nowe stateczniki do Spitfire. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2022 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi