Piciu Opublikowano 7 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2022 Witam, Poszukuję planów modelu RWD-10 które były publikowane w RC Przegląd Modelarski. Odkupię oryginał, ksero lub w formacie elektronicznym. Z góry dziękuję Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 8 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2022 Ja tez, najlepiej w formie electronicznej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 8 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2022 A z "Modelarza" mogą być? rwd-10 opis 2.pdf RWD-10 rysunki 1.pdf RWD-10 rysunki 2.pdf rwd-10 opis 1.pdf 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 8 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2022 Dzieki Rob Mc Fly. Ale te RC Przeglad Modelarski tez by sie przydaly ?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piciu Opublikowano 8 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2022 Dziękuję za plany z MODELARZ. W dalszym ciągu poszukuję z RC Przegląd. Pozdrawiam Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Markiton Opublikowano 8 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2022 Mam, ale w domu.....Jeżeli pod koniec sierpnia będzie to jeszcze aktualne przypomnij się proszę - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wlodeklis Opublikowano 8 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2022 Dzisiaj znalazłem,tylko muszę zeskanować ale to dopiero w poniedziałek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piciu Opublikowano 8 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2022 Dziękuję. Będę czekał. Pozdrawiam Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 9 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2022 4 godziny temu, Piciu napisał: Dziękuję. Będę czekał. Pozdrawiam Piotr Ja tez ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 9 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2022 Teraz będzie już komplet...? RWD-10 (7).pdf RWD-10 (8) - 4, 5, 6 w jednym pliku.pdf RWD-10 opis.pdf RWD-10 (1).pdf RWD-10 (2).pdf RWD-10 (3).pdf RWD-10 (4) RWD-10 (5) RWD-10 (6) 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piciu Opublikowano 9 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2022 Dziękuję serdecznie ! Teraz to juz mam komplet ! Pozdrawiam Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 10 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2022 Ja tez dziekuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2022 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 13 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2022 16 godzin temu, mr.jaro napisał: Chlopaki, nie, zebym sie chcial czepiac, ale z ciekawosci zapytam. Nie chodzi akurat w szczegolnosci o wyzej wspomnianego RWD, ale bardziej ogolnie. Takie skanowane plany chyba jedynie jako rysunki pogladowe sie nadaja? Bo przeciez skanery dosyc mocno znieksztalcaja, a doprowadzenie znieksztalconych skanow do porzadku jednak sporo pracy kosztuje i wynik takiej operacji tez chyba nie bedzie calkowicie pozbawiony geometrycznych niescislosci. Bezposrednio do budowy modelu takie cos raczej malo sie nadaje. Czyzby cos umykalo mojej uwadze? Te rysunki beda stanowily dobra baze do modelu i cos sie da z nich "wycisnac". Poza tym lubie i zbieram plany samolotow i modeli; jedni zbieraja znaczki czy kapsle od piwa a ja plany ?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2022 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 13 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2022 Ja po prostu uzyje planow do zbudowania modelu w 3D a potem czesci do wyciecia laserem lub frezarka. Emerytura zbliza sie wielkimi krokami wiec trzeba znalezc sobie zajecie poki glowa jeszcze jako tako dziala ?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 15 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2022 W dniu 9.07.2022 o 12:39, Rob Mc Fly napisał: Teraz będzie już komplet...? RWD-10 (7).pdf 80 kB · 71 pobrań RWD-10 (8) - 4, 5, 6 w jednym pliku.pdf 407 kB · 73 pobrań RWD-10 opis.pdf 131 kB · 51 pobrań RWD-10 (1).pdf 199 kB · 56 pobrań RWD-10 (2).pdf 135 kB · 59 pobrań RWD-10 (3).pdf 164 kB · 52 pobrań RWD-10 (4) 671 kB · 53 pobrań RWD-10 (5) 563 kB · 47 pobrań RWD-10 (6) 453 kB · 52 pobrań Czyli mam rozumieć że w programie klikam drukuj-plakat-skala 250% i będę miał wtedy według instrukcji w opisie budowy rozpiętości 1875mm tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 15 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2022 Teoretycznie, zgodnie z opisem powinno tak być, choć honorem własnym wolałbym nie ręczyć za to. ? A to dlatego tylko, że skany robione były w punkcie ksero i tu wkrada się jakaś niewielka niepewność, czy aby gościu nie pogmerał czegoś w ustawieniach przy skanowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 16 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2022 Spokojnie sytuacja opanowana, po weekendzie lecę do drukarni ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi